Ny bordplade i køkkenet

Her i den lille fredelige landsby, hvor vi har valgt at bosætte os, får vi vores drikkevand leveret fra et privat vandværk, som alle byens ejendomme er parthavere i. Vandværket er naturligvis underlagt en løbende kvalitetskontrol, som udføres af et firma, der er hyret af vores kommune til at varetage kontrollen.

Som et led i den kontrol, kommer en medarbejder fra firmaet på besøg i en tilfældigt udvalgt privat husstand for at tage en prøve af drikkevandet, og for et par uger siden var det faktisk os, der havde besøg af en medarbejder, som tappede vand fra vores køkkenvandhane for at analysere det.

Under det arbejde havde teknikeren placeret et måleapparat på vores køkkenbord ved siden af køkkenvasken, og af en eller anden grund løb der en ætsende væske ud fra apparatet og ødelagde store dele af vores bordplade, der er af massivt bøgetræ.

Det var et uheld, og firmaet bag vandkontrollen var ikke i tvivl om, at det måtte betale en ny bordplade, og man sagde direkte til os, at vi bare frit kunne vælge, hvilken bordplade vi ville have.

Marmor

Så det har vi nu været i gang med. Vi besluttede med det samme, at den ikke skal være af træ, men min kone og jeg var fra en start ikke helt enige om, hvilket materiale vi så skal vælge. Min kone har en svaghed for marmor, fordi en af hendes veninder har en meget flot bordplade af marmor i sit køkken. Den bordplade i marmor er købt her: http://marmoroggranit.dk/marmor/

Men det valg er jeg ikke så meget med på, fordi jeg mener at vide, at marmor faktisk heller ikke er specielt modstandsdygtigt overfor for eksempel syreholdige væsker, og efter vores oplevelse med den nuværende bordplade har jeg mere lyst til at vælge et materiale, der kan holde til stort set alt.

Vi blev så enige om, at vi ville besøge en forretning, der handler med den slags, for dels at få nogle gode råd, dels selv at få et indtryk af, hvordan forskellige materialer tager sig ud. Jeg fandt frem til en specialforretning, der handler med bordplader i blandt andet marmor og granit i København, som vi så valgte at besøge for at klæde os selv på til at træffe det rigtige valg.

Det blev et lærerigt besøg i fredags, og jeg må sige, at vi fik en grundig orientering af en ekspedient, som tilsyneladende vidste alt, hvad der er værd at vide om den slags stenmaterialer. Han bekræftede også min formodning om, at man ikke kan udsætte marmor for lige så megen påvirkning, som tilfældet er med granit.

Min kone ville dog stadig foretrække marmor, men så foreslog sælgeren, at vi som et kompromis kunne vælge en såkaldt komposit bordplade, for sådan en kan holde til stort set alt – både ætsende væsker og høj varme fra gryder og pander, man sætter fra sig på køkkenbordet.

Han viste os nogle prøver på den type bordplader, og der var også et par stykker, der lignede marmor, så det endte med, at både min kone og jeg fik vores ønsker opfyldt.

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.