«

»

sep 01

Rene og nyvaskede vinduer

Min hyggelige nabo, Henning, kiggede over til en fyraftensøl her sidst på eftermiddagen i dag. Det er sådan en hyggelig vane, vi har, at vi mødes et par gange om ugen og drikker en enkelt øl sammen efter arbejdstid – enten hos ham eller hos mig, og i dag var det altså hos mig, det foregik.

Henning spurgte mig lidt drillende, om jeg kunne forklare ham forskellen mellem pudsning og polering, hvilket jeg måtte indrømme, at jeg havde lidt svært ved. Han fortalte så, at han havde haft besøg af en kunde på sit værksted om formiddagen. Det er sådan, at Henning er uddannet skiltemaler, men nu om dage beskæftiger han sig mest med at udsmykke erhvervsbiler med alle former for reklametekster og logoer.

Den nye kunde viste sig at være vinduespudser på Frederiksberg, og han havde lige købt sig en ny varevogn, som han nu skulle have omdannet til en veritabel reklamesøjle for sit firma, som han startede for ikke så længe siden.

Vinduespudseren havde forberedt sig og skrevet nogle tekster ned, ligesom han lidt ubehjælpsomt havde lavet en tegning, der skulle vise, hvad det hele drejer sig om. Han ville have en tekst på siden af bilen, der fortæller, at han udfører alt i vinduespolering på Frederiksberg, og det var der selvfølgelig ikke noget forkert ved.

Men Henning havde så spurgt ham, om han ikke mente, at de fleste mennesker kalder hans arbejde for vinduespudsning og altså ikke –polering. Jo, havde vinduespudseren svaret, men det lyder sådan lidt mere professionelt med polering, synes du ikke?

Men det syntes Henning ikke, så de var kommet langt ind i en diskussion om, hvorvidt der burde stå polering eller pudsning på bilen. Det var nu endt med, at vinduespudseren gav Henning ret, og at det nok var mere mundret at skrive vinduespudsning på Frederiksberg.

Ret beset kan det nok være lidt ligegyldigt, om reklameteksten er det ene eller det andet, for uanset ordvalget fortæller den trods alt ret præcist, hvad det handler om, men nu havde Henning og jeg åbenbart ikke noget mere interessant at sludre om, så vi muntrede os med at fortsætte den ret ligegyldige snak om den slags ordvalg.

 

Og så var det, at vi løb ind i et pudsigt tilfælde, mens vi sad på vores terrasse med udsigt over den villaveje, vi bor på. For mens vi sad og hyggede os, rullede der pludselig en varevogn langsomt hen ad vejen, og teksten på kassevognens side reklamerede med store bogstaver for vinduespudsning i København.

Der kan du bare se, udbrød Henning, det hedder altså vinduespudsning. Jeg gjorde ham opmærksom, at bare fordi der på den pågældende varevogn blev brugt ordet pudsning og ikke polering kunne vel ikke tages som en slags facitliste for, hvilket af de to ord, man bør bruge.

Ingen af os gad vist at bruge mere tid på det, så vi sluttede diskussionen, men det var da et sjovt tilfælde, at den pågældende vinduespudser i København kom kørende på vores vej, mens vi havde netop den diskussion.

Vil du se dækningen i hovedstadsområdet? Det kan du se lige her:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Rene og nyvaskede vinduer, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan bruge disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>