Derfor er flådestyring via gps tracking en god idé!

For de fleste mennesker bliver ordet ”flåde” forstået som noget, der handler om skibe. Men udover denne betydning er en flåde også en betegnelse for køretøjer som eksempelvis varevogne og lastbiler. Driver man bl.a. et håndværkerfirma eller et transportfirma, er det utroligt vigtigt at have overblik over flåden af køretøjer samt de medarbejdere, der betjener dem.

Men hvordan gør man det? Med teknologier som GPS sporing er det i dag muligt at installere en GPS sporingsenhed på alle køretøjer i den enkelte virksomhed. Via GPS er det således muligt at spore, hvor de forskellige køretøjer befinder sig. Flådestyring via GPS overvågning er blevet mere og mere udbredt i mange brancher og fagområder. Her er en kort gennemgang af, hvad flådestyring er, samt hvilket potentiale der er ved at anvende det i praksis

Hvad er flådestyring?

Flådestyring kan umiddelbart virke avanceret, men det er i virkeligheden ret simpelt. Flådestyring fungerer ved hjælp af et softwaresystem, der er bygget op omkring GPS. Man installerer eksempelvis en GPS tracker i en af virksomhedens varevogne, lastbiler eller firmabiler, og i kraft af satellittjenester kan man dermed tracke, hvor de forskellige køretøjer i flåden befinder sig henne rent geografisk.

Er man eksempelvis et malerfima, vil man, med et flådestyringssystem, dermed altid have overblik over, hvilken af ens medarbejdere der befinder sig tættest på den husstand, hvor en opgave skal løses. På denne måde undgår man at spilde tid på at ringe rundt til sine medarbejdere. I sidste ende giver flådestyring dermed forudsætningerne for at kunne koordinere opgaverne hurtigere og dermed optimere effektiviteten – og dette er blot én af grundene til, at flådestyring kan være en fordel.

Hvorfor skal man vælge flådestyring?

Fordelene ved flådestyring er mange. Udover at man får overblik over de forskellige køretøjers geografiske placering via GPS tracking, har man også mulighed for at dokumentere det arbejde, der er blevet udført. På grund af GPS sporingen har man mulighed for at påvise over for kunder, hvornår man har været på den givne adresse. På denne måde er både kunde og virksomhed indforstået med, hvor og hvornår opgaven er blevet udført.

En anden fordel ved flådestyring er, at man som virksomhed får overblik over, hvor meget brændstof der bliver brugt, og hvor mange kilometer der bliver kørt. Både samlet for hele flåden af køretøjer og for hvert enkelte køretøj. Med disse data har virksomheden derfor mulighed for at få indblik i, hvor der kan optimeres i forhold til unødvendig kørsel, hvilket i sidste ende kan føre til en økonomisk besparelse på antal kilometer og brændstof.

Skulle man, som virksomhed, være så uheldig at få stjålet et eller flere af sine køretøjer, er det også her en fordel at have flådestyring med GPS sporing. Selve GPS sporingen er ikke en garanti for, at ens køretøj ikke bliver stjålet, men man vil altid være i stand til at tracke og genfinde køretøjet, hvis uheldet skulle være ude.

Flådestyring er helt klart noget, der er værd at overveje kraftigt, hvis man er en virksomhed, der råder over flere køretøjer og maskiner. Indtil videre er der kun nogle få virksomheder og forhandlere, der tilbyder flådestyring via GPS tracking. Er man interesseret i at vide mere om flådestyring, kan man finde de danske udbydere, hvis man googler ”flådestyring via GPS sporing”.

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.