Gør som svenskerne

Det er så ikke tit, at vi gerne vil rose vores svenske naboer – men nu hvor hverken Danmark eller Sverige er med til VM i fodbold, så behøver vi ikke føle os så truede. En af de ting, hvor vi virkelig kan lære noget af svenskerne, er når det kommer til produktionen af lækkert denimtøj. Her er de nemlig i verdensklasse, og det kunne jo være rart, hvis vi kunne lære noget af det. Et af de tøjmærker, der excellerer indenfor denim er Cheap Monday, som de fleste allerede kender. Men hvem er Cheap Monday, og hvor kom de fra?

Cheap Monday kom til verden i 2004, da en gruppe venner fra Stokholms forsæder, besluttede sig for, at der manglede et lækkert alternativ til dyrt modetøj. De satte sig derfor ned, og kom frem til ideen om et par stramme jeans, der skulle sælges til en lav pris. Som kronen på kransekagen, skulle de stramme denim jeans prydes med det karakteristiske dødningehoved, der sidenhen er blevet synonym for Cheap Monday.

Den første omgang af denim jeans fra Cheap Monday blev produceret i 800 eksemplarer, og de blev en kæmpe succes. Den første kollektion blev nemlig solgt på få uger, og vennerne bag Cheap Monday fik færten af succes. Sidenhen er det gået slag i slag med det svenske tøjmærke, og du kan i dag finde Cheap Monday i over 35 butikker verden over.

Jeg faldt over Cheap Monday da jeg fik på efterskole, hvor jeg fik mit første par skinny jeans i sort. Sidenhen har jeg altid sværget til Cheap Monday, og hver gang jeg er på jagt efter et par jeans, ender jeg altid med at smide Cheap Monday i kurven. Men nu er det jo blevet sommer, og derfor bliver det ikke jeans der ryger i kurven – men derimod en lækker denim jakke. Denim jakkerne er blevet utroligt populære, og jeg skal helt sikkert have mig sådan én. Den er perfekt til et par shorts, og så er den uundværlig under de kølige sommeraftenener.

Hvad med dig, kære læser? Hvilket tøjmærke sværger du altid til – og hvad kan du ikke undvære til sommeren?

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.