Hvorfor er videoovervågning vigtigt på byggepladser?

De seneste mange år har byggepladser for mange tyve været et tag selv bord. Dansk byggeri foretog i 2013 en undersøgelse, der viste at byggebranchen årligt fik stjålet for i omegnen af 600 millioner kroner og langede i den forbindelse ud efter politiets manglende indsats. Om dette skal skulle have ændret sig har jeg ikke undersøgt, men mange oplever stadig at komme til sin byggeplads for at finde ud af, at man har haft uvedkommende gæster. Jeg vil med denne artikel forsøge at komme med  nogle råd, der kan hjælpe dig med at forhindre dette.

Komplet overvågning af byggepladsen

Den dyreste og mest effektive måde at overvåge byggepladsen er ved at anskaffe sig et videoovervågningssystem, som hele tiden overvåger byggepladsen. Fordelen ved at købe et overvågningssystem er, at man kan pakke det sammen og tage med til næste byggeplads. Det kan som sagt være en dyr affære, men mange tilbyder også leje af videoovervågningspakker med indbygget serviceaftaler. Det kan være smart, hvis dit firma har små projekter. Derudover skal man ikke røre en finger selv og hvis der skulle ske noget, så kommer udlejeren og udfører sit service. Dette gør Cecurity blandt andet, som jeg varmt kan anbefale. De har prisgaranti og flere kundetilpassede løsninger.  Læs mere herom på deres hjemmeside.

De næstbedste løsninger er henholdsvis at montere et dummy kamera eller spionkamera på byggepladsen.

Dummy kamera

Et dummy kamera er som navnet antyder, et falsk kamera, men ligner et ægte kamera til forveksling. Det gør det naturligvis billigere end et ægte, men i og med tyvene ikke kan se det er ægte, vil det holde dem væk. Disse kameraer fås i en rimelig prisklasse og kan fås, så det ser ud til det indeholder infrarødt lys.

Spionkamera

Endeligt kan du vælge at bruge et spionkamera, som gemmer optagelserne på SD-kort, men er svært for tyvene at få øje på, da det gemmer sig i forskellige genstande. Disse kræver dog at byggepladsen er oplyst, hvilken de som regel er i dag.  Det kan dog være svært at finde et spionkamera, som giver mening på en byggeplads.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.