Overvejelser omkring overvågningskamera

Et overvågningskamera kan være praktisk i mange sammenhænge. Overvågningskameraer kan skabe et tryggere og mere sikkert miljø, om det så gælder i hjemmet, på arbejdspladsen, i en butik eller andre offentlige steder. Overvågningskameraer har flere funktioner. Udover at hjælpe til med at finde evt. gerningsmænd, virker det også forebyggende. Ingen har lyst til at begå kriminalitet eller begå forbrydelser et sted, hvor der hænger et overvågningskamera. På den måde kan overvågningskameraer medfører at forbrydelser slet ikke bliver begået. Hvis det alligevel skulle ske, at en forbrydelse bliver begået, fx et tyveri, indbrud eller overfald, gør et overvågningskamera det meget letter at finde gerningsmænd og dermed forhindre det i at ske igen.  Videomateriale er nemlig et stærkt stykke bevismateriale i tilfælde af en forbrydelse. Videomateriale øger sandsynligheden for at finde gerningsmænd betydeligt.

Er du taget af sted på ferie, eller af andre årsager er nødt til at forlade dit hjem, behøver du ikke i samme grad at bekymre dig om værdigenstande derhjemme, da et overvågningskamera holder øje med dit hus for dig. Et synligt overvågningskamera er noget af det bedste prævention, man kan anvende overfor indbrudstyve. For de ved godt at risikoen for at blive taget i ugerningen, er langt større når der er overvågning på stedet.

Overvågningskameraer kommer i mange forskellige varianter og prisklasser. Valget af kamera, kommer også an på hvad dit behov er. Er det et kamera der skal sættes op i hjemmet? Skal det sættes op i en butik eller et offentligt sted? Skal det være infrarødt? Er det udendørs eller indendørs? Hvor mange har jeg brug for? Hvad skal overvåges? Der er flere overvejelser man kan gøre sig før man køber.

Hvad siger loven?

Du har lov til at sætte overvågning op på din egen private bopæl. Man må ikke opsætte overvågning offentlige steder. Det betyder også at du ikke må filme ud på offentlig vej og gade. Hvis du har nogen ansat i dit hjem, fx en barnepige, skal du have deres samtykke til overvågningen. Derudover er du ikke forpligtiget til at informere om overvågning på din grund, men det kan være en god idé at sætte et skilt op, der viser at der er overvågningskamera på grunden, for at afskrække evt. tyve og andre ubudne gæster.

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.