Seniorhund – hvad nu?

Mange hundeejere har deres hund som kæledyr og familiemedlem hele hundens liv. Det betyder, at hunden både når at være hvalp, voksen og senior hos den samme familie. Det kan dog være svært for ejerne, når hunden bliver gammel og kommer i overgangsalderen. Man har som regel været vant til, at hunden kan holde til mange flere ting, men nu pludselig viser alderdomstegn.

Hvornår bliver en hund normalt senior?

Det er normalt for en hund at gå i overgangsalderen, når de er mellem 6-12 år, alt afhængig af race. Store hunde kommer tidligere i overgangsalderen, mens jo mindre hunderacen er, des senere kommer den i overgangsalderen.

Hvordan ved jeg, om min hund er ved at blive senior?

Der kan være mange forskellige tegn på, at din hund er ved at komme i overgangsalderen. Nogle af de mest typiske tegn er, at din hund bliver langsommere til at komme i gang om morgenen, har ændrede spise- og drikkevaner, er blevet stivbenet, hopper ikke så let ind i bilen eller op i sofaen, er desorienteret og forvirret osv. I det hele taget er hunden ikke så aktiv og udholdende som tidligere.

Hund – 18 bedste guides om hunde – hundeejere bør læse ←

Når din hund når en vis alder sker der en gradvis svækkelse af kroppens funktioner og organer, ligesom hos os mennesker. I senioralderen har hunden derfor også mindre modstandskraft overfor alle former for stress og infektioner –  det handler derfor om at give sin hund de bedste forudsætninger for seniortilværelsen.

Hvad gør jeg, når min hund bliver senior?

Når du opfanger, at din hund er på vej i overgangsalderen er der flere ting, du kan gøre, for at gøre livet bedre for hunden.

Pleje

Du skal sørge for at pleje din hund grundigt, hvilket bl.a. omfatter ugentlige børstninger, regelmæssige bade og trimninger, blide massager, der fremmer blodomløbet, rensning af ører, klipning af klør, tandpleje osv. Du skal altså generelt sørge for at fremme din hunds sundhed og få den til regelmæssige sundhedsundersøgelser hos dyrlægen.

Omsorg

Du skal naturligvis også give hunden ekstra omsorg og ’forkæle’ dit kæledyr i dens sidste år. Det handler eksempeltvist om at give hunden et blødt sovested for at undgå liggesår og aktivere din hund. Mange hunde er stadig fysisk aktive som seniorer, men hvis din hund er for svag til fysisk motion, så giv den mental stimulans i form af aktivitetsspil, legetøj, øvelser osv., så hunden stadig er aktiv.

Seniorfoder

Noget af det vigtigste, du som hundeejer skal være opmærksom på i din hunds senere år, er hundens kost og ernæring. Foderet har den største og mest afgørende indflydelse på, at din hund får et langt og sundt liv. Kravene for den korrekte ernæring for seniorhunde er meget høje for at kunne beskytte hunden mod store risiko for sygdom. Dermed bevarer man hunden sund og rask så længe som muligt. Seniorfoder er velafbalanceret fuldfoder, der er sammensat af kvalitetsråvarer, og foderet indeholder alle de næringsstoffer, som en seniorhund har behov for.

Hundefoder tilbud – billig hundemad priser, bedste foder her ←

Du bør som hovedregel altid bruge det seniorfoder, som dyrlægen anbefaler til netop din hund. Når du har fået anbefalet et specifikt hundefoder, kan det være en god idé at bruge online prissammenligningssider. Hundefoder kan generelt være en stor post på budgettet gennem hele hundens liv, så derfor er det altid en god idé at være opdateret på hundefoder priser.

Det, at din hund bliver senior, behøver altså hverken skræmme dig, din familie eller din pengepung, grundet dyrlægeregninger eller nyt foder. Det handler om at være forberedt og anerkende dit kæledyrs alder, når tegnene viser sig. Læs meget mere om dyr på DYR.DK.

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.