Trænger du til stressbehandling?

Ofte er det svært for den enkelte person at se, hvor meget han eller hun egentlig trænger til stressbehandling. Ofte kommer mennesker så langt ud, at de slet ikke kan overskue deres dagligdag. De kan slet ikke overkomme selv de mest enkle ting, når de først er kommet helt derud, hvor de reelt skulle ” trække stikket ud i en periode og gå i stressbehandling.


Rigtig mange mennesker synes i det hele taget, at ” stress er da vist kun et modeord, ikke”? – Dette skyldes hovedsageligt, at temmelig mange mennesker bruger at sige: ” Åh, jeg er så stresset, jeg trænger vist snart til behandling af stress”!? Dette resulterer så ofte i, at andre mennesker ikke tager de virkeligt stressede alvorligt, hvorfor det ofte kan ende med at gå helt galt, så de mennesker, der virkelig seriøst trænger til behandling af stress, kommer ALT for langt ud i deres sygdom.

Mennesker, der ikke får set seriøst på deres sygdom i tide og kommer i behandling for stress, er i alvorlig fare for at lide alvorlig skade og det kan give virkeligt alvorlige skader på både sjæl og legeme. I yderste fald er der risiko for dødsfald.

Og hvad er det så, der gør, at nogle mennesker ender op med at gå ned med stress, og andre gør det ikke, uanset, at de – tilsyneladende – arbejder lige meget? Ja, det er der forsket meget i, og der vil fortsat blive forsket meget i stress og behandling af stress.

For nogle mennesker kan det være en form for ” øjenåbner”, når de får alvorlige symptomer på stress, og andre vedbliver at lukke øjnene for, at de har ALLE symptomer på, at snart knækker sammen. Ofte ser omgivelserne det måske heller ikke, før end det er ALT for sent, og det er sket ubodelig skade.

Hvor omgivelserne godt kan se, at der er noget rivende galt. Med den stress ramte, er der ofte ikke noget at gøre. den stress ramte er i den situation ikke modtagelig for argumenter. ” Så stresset er jeg da heller ikke.” – og: ” Det hjælper, når jeg har holdt weekend, ferie, osv….”

Men det gør det jo altså ikke altid! Kroppen giver alle symptomer som en kraftig advarsel for i det mindste at få personen sat ned eller ” sat lidt på stand by”!

Der er – desværre – set ret mange eksempler på, at mennesker er faldet døde om, da kroppen simpelthen ikke har formået at ” råbe kroppen op”!

Hvad er det, der gør, at det moderne menneske så ofte har brug for at få behandling af stress? Der er i dag MANGE og ALT for store krav på arbejdsmarkedet. Ja det begynder faktisk allerede i skolen, hvor det tidligt bliver et spørgsmål om at få flotte karakterer for overhovedet at kunne komme i gang med den uddannelse, den unge gerne vil ind på. Så efterhånden er der også ret mange unge, der kommer i stressbehandling. Og tilsyneladende bliver det kun værre og værre i årene fremover med de høje krav, der stilles til de unge!

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.