Vælg altid oliefiltre fra Bosch

Hvis du har haft bil i en længere periode, så har du sikkert også været igennem skift af motorolie og oliefilter – ja måske har du selv gjort det flere gange. Oliefilteret på din bil bliver nemmere tilstoppet i takt med at der løber mere og mere motorolie igennem; og derfor skal det udskiftes med jævne mellemrum, således at motorolien ikke er fuld af snavs og småsten.

Men det er bestemt ikke lige meget hvilket oliefilter du vælger, for der er stor forskel på kvalitet. Et godt oliefilter fra Bosch filtrerer motorolien væsentligt bedre end et billigt no-name brand, og det har din bilmotor godt af.

Tysk kvalitet til din bil

En af de væsentligste forskellige på et billigt oliefilter og et oliefilter af høj kvalitet fra Bosch, er selve konstruktionen af oliefilteret. De billige filtre til din bil er nemlig oftest meget tynde – og deres filtreringsevne er meget dårlig.

Oliefiltre fra det kendte mærke Bosch er derimod meget tykke og lavet af solide materialer. Ikke nok med at filtreringsevnen er langt bedre; så giver det også et produkt, der holder i meget længere tid. Selvom oliefiltreret godt nok skal skiftes 1-2 gange om året, så gør du klogt i at vælge et filter, der ikke går i stykker på halvejen.

Hvor ofte skal jeg skifte mit oliefilter?

Ja, det er jo et af de store spørgsmål. Som udgangspunkt er det en god ide, at du udfører et komplet olie- og oliefilter skift efter 15000 kilometers kørsel – eller en gang om året, hvis du ikke kører meget i din bil. Jævnlige oliefilter skift er med til at sikre, at din motorolie er ren og effektiv; da filteret får sorteret snavs og småsten effektivt fra.

Et oliefilter der har siddet i bilen for længe bliver stoppet til, og når det sker, så bliver motorolien ikke renset godt nok. Det kan give store problemer for din bilmotor; og hvis den først står af – så kommer det til at koste dig meget dyrt.

Notér derfor hvornår du sidst har foretaget et komplet olie og oliefilter skift, så du kan få det gjort med jævne mellemrum fremover. De 50-100 kroner et godt oliefilter fra Bosch koster, er givet godt ud i forhold til at skulle punge ud for en ødelagt motor.

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.