Fysioterapi i Aalborg

Som helt ung havde jeg en plan om at uddanne mig som sygeplejerske, men da jeg var begyndt at snuse til faget, blev jeg hurtigt klar over, at jeg hellere ville være radiolog og dermed være den fagperson, der står for at tage røntgenbilleder af patienterne samt være med til at stille en diagnose ud fra det, billederne viser.

Og det arbejde har jeg nydt at udføre i en hel del år, men det seneste års tid er jeg kommet til at holde endnu mere af mit arbejde, fordi jeg nu oplever at have et større ansvar også i forbindelse med diagnoserne.

Fysioterapeutisk klinik i Aalborg

Forklaringen er, at jeg på et tidspunkt valgte at opgive mit job på sygehusets radiologiske afdeling og i stedet tage et nogenlunde tilsvarende job i en stor klinik for fysioterapi, vi har her i byen. Da jeg var ansat på sygehuset, var det i sagens natur lægernes vurderinger, der var altafgørende, men nu oplever jeg, at min uddannelse og erfaring kommer meget mere til sin ret, fordi vores fysioterapeuter i langt højere grad gør brug af mine erfaringer, når vi skal vurdere en patients røntgenbilleder.

Rygsmerter

På klinikken er det klart den største gruppe af patienter, som kommer for at få behandling af rygsmerter, men før vores fysioterapeuter kan gå i gang med en behandling, er de nødt til at vide, hvad der forårsager patientens smerter, og derfor skal alle nye patienter have taget røntgenbilleder, så vi kan vurdere, hvor smerterne stammer fra.

Hvis der for eksempel er tale om et såkaldt almindeligt hold i ryggen, er det ofte strækbehandlinger og massage, der skal tages i anvendelse, og i nogle tilfælde kan det være den kiropraktor, der også er tilknyttet klinikken, som klarer ærterne for patienten.

I andre tilfælde afslører røntgenbillederne en mere alvorlig lidelse, og den er vores behandlere nødt til at kende, før de går i gang med for eksempel en behandling af diskusprolaps. Den slags skal man være meget varsom med, men vi har på klinikken stor erfaring med at vurdere, om der er tale om en diskusprolaps, som kræver et operativt indgreb, eller om vi kan klare det med vores egne behandlingsmetoder.

Slidgigt

En del af vores patienter kommer for at få behandling af slidgigt, og det kan ofte være en temmelig langstrakt affære. For i realiteten kan slidgigt ikke helt kureres, men med vores fysioterapeutiske behandlinger kan vi i næsten alle tilfælde hjælpe patienterne til en langt mere tålelig tilværelse uden ret mange smerter.

Vi har også ofte besøg af mennesker, der søger behandling af hovedpine, og i mange tilfælde kan vi hjælpe dem. Her kommer mit arbejde som radiolog ind i billedet, for mine røntgenbilleder afslører i mange tilfælde, at hovedpinen skyldes nerver, der er kommet i klemme mellem nakkehvirvler, og i andre tilfælde er der tale om myoser i skulderpartiet.

Blandt de mere sjældne tilfælde er patienter, der kommer for at få behandling af tennisalbue. Den gruppe er vi altid glade for at have med at gøre, for det er en lidelse, som vi i næsten alle tilfælde kan kurere helt, og så er det glade patienter, der forlader klinikken.

Disclaimer

2 kommentarer

  • Benjamin on februar 27, 2019 at 1:32 pm
  • Svar

  Hej.
  Jeg har i noget tid gået med rygsmerter grundet arbejde.
  Har gået på et lager i en del år, men er for nyligt stoppet, pga. det tunge løfte arbejder der var.
  Jeg har gået lidt til fysioterapeut, men det bliver hurtigt dyr i længden.
  Så jeg har overvejet at anskaffe mig en form for massageapperat.
  Har kigget inde på https://nettomedical.dk/shop/138-massageapparater-og-massagepuder/ men føler det er lidt uoverskueligt.
  Er der nogen råd som kan gives til hvad jeg skal gå efter? Altså vil det overhovedet kunne hjælpe, eller skal det være en person som giver massagen?

  Mvh. Benjamin

 1. Det kan næppe skade, men der er intet, der kommer å siden af den hjælp, en fysioterapeut kan give i din situation.

Skriv et svar

Your email address will not be published.