Gaver til Afrika

Nu er det hele kommet på plads, så vi tre repræsentanter fra den erhvervsklub, jeg er medlem af, i næste uge kan tage af sted til den lille, afrikanske stat, hvor vi gennem det seneste par år har haft et sponsorat, som går ud på, at vi hver måned sender et beløb af sted, så den lille pigeskole i landsbyen kan fungere.

Vi har en god kontakt med skolens kvindelige leder, som heldigvis kan formulere sig på engelsk, og som en af de få i landsbyen har adgang til internettet, så vi kan maile sammen. Det er længe siden, at vi aftalte et besøg i landsbyen, så vi ved selvsyn kan konstatere, hvad vores penge går til.

Men vi har også i erhvervsklubben aftalt, at vi skal have en lille gave med til hver af de 24 piger i skolen, og vi har spurgt skolelederen, hvad der ville være populært blandt børnene. Han var ikke sen til at fortælle, at hvis vi kunne tage nogle kuglepenne med, ville det bestemt falde i god jord, men i øvrigt vil alt være velkommen, for de børn har altså bare ikke nogen af de goder, som vores børn betragter som en selvfølge.

Kuglepennene kan vi jo sagtens have med, men vi havde tænkt os noget mere værdifuldt til ungerne, så vi måtte gå i tænkeboks og finde ud af, hvad de ville blive rigtigt glade for. Det endte med, at vi besluttede at medbringe et armbåndsur til hvert af børnene.

Den beslutning traf vi lidt tilfældigt, fordi en af de andre i klubben nævnte, at han for nylig havde konstateret, at man kan finde masser af billige ure online, og han havde faktisk selv købt et par stykker, som havde vist sig at fungere ganske udmærket.

Den ide var vi alle sammen med på, og jeg fik til opgave at finde nogle ure, der er velegnede til det formål. Jeg gjorde mig klart, at det er vigtigere at finde nogle solide ure frem for ure med en masse smarte funktioner.

Jeg brugte faktisk flere timer på at surfe rundt efter ure online, og jeg fandt frem til flere forskellige muligheder, som jeg selv syntes passer godt til formålet. Der var et par modeller, som af de respektive webshops blev betegner som simple, men særdeles solide og holdbare ure, og det endte med, at jeg valgte den ene model, som jeg selv syntes bedst om.

Og de var faktisk meget billige, så det beløb, jeg havde at gå ud fra, slet ikke blev brugt. Jeg fik så øje på, at den pågældende webshop også sælger smykker online, og der var nogle nydelige halskæder, som også min kone var overbevist om vil falde i god jord hos pigerne.

Jeg valgte så i øvrigt at købe et sæt med både halskæde og øreringe til skolens kvindelige leder, og på den måde fik jeg brugt hele det beløb, vi havde afsat til gaver. Nu håber jeg så bare, at både ure og smykker falder i god jord hos pigerne og deres lærerinde.

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.