Monbento til madpakken

Hvem skulle nu have troet, at det skulle vise sig at være noget af en udfordring at få indkøbt 20 forskellige madkasser til børn? Men det var det faktisk, for i den forretning, hvor jeg gik ind for at få dem skaffet hjem, fik jeg den besked, at de ikke kunne levere den model, jeg gerne ville have, i 20 forskellige udseender.

Nå, det er der vel egentlig ikke noget at sige til, og jeg besluttede med det samme, at så måtte vi få børnene til at dekorere hver sin madkasse og dertil skrive navnene på, så de nemt kan genkende deres egen madkasse.

Sagen er, at jeg arbejder som pædagog i en børnehave, og vi bruger en nærliggende skov til mange udflugter, når vejret tillader det. Det er blevet noget af et varemærke for vores lille børnehave, der kun er nomineret til 20 børn, at vi tager børnene med udendørs så meget som overhovedet muligt.

Og vi har erfaret, at det faktisk er meget berigende for børnene, når vi tager madpakker med på vores skovture og spiser frokosten i det grønne, så derfor besluttede vores leder, at vi skulle udskifte madpapiret med ordentlige madkasser, for hun havde fundet plads til sådan et indkøb i vores budget.

Det blev så min opgave at få indkøbt madkasserne, og vi var på forhånd enige om, at jeg skulle finde en madkasse med flere rum, for vi har et princip om at sørge for sund frokost til børnene med blandt andet noget frugt i hver dag, og så er det en fordel, at man har en madkasse, hvor de forskellige madvarer kan holdes adskilt.

Inden jeg tog på indkøb, havde jeg en sludder med vores køkkenleder – som i øvrigt kun har sig selv at være leder for, men det er nu én gang hendes titel – om de krav, vi skulle stille til børnenes madkasser. Og det var især den snak, der lagde det fast, at det skulle være madkasser med en form for rumopdeling. Og der er jo bare ingen bedre end Monbento madkasser til det formål.

Vores køkkenleder går meget op i børnenes ernæring, og hun udarbejder en minutiøs madplan for en uge ad gangen, og den madplan bliver hængt op på vores opslagstavle, så børnenes forældre kan se, hvad der bliver serveret til frokost hver eneste dag i ugen.

Det er forældrene meget tilfredse med, for i børnehaven serverer vi ofte en lun ret i stedet for bare nogle flade mellemmadder, og så kan forældrene jo undgå for eksempel at servere frikadeller til aftensmaden den samme dag, som børnene har fået frikadeller til frokost.

Vores køkkenleder snakker tit med forældrene om børnenes ernæring, som hun som sagt går meget op i. Jeg har flere gange hør hende tilbyde en forælder at hjælpe med at lave en plan for familiernes aftensmad, og jeg ved, at flere af forældrene har benyttet sig af hendes tilbud. Hun har også stor viden og erfaring med hensyn til madplaner for børn, og hun nyder at give sin viden fra sig, fordi hun så bidrager til, at børnene får den rigtige ernæring.

Disclaimer

1 kommentar

    • Louise Svendsen on oktober 13, 2016 at 5:44 pm
    • Svar

    Jeg har 4 børn og 3 af dem går i skole. Vi bruger KUN Monbento og det gør vi, fordi vi ved at de er sunde og uden giftstoffer.

    Vi kender godt Mambeno for det er dem der sørger for at vi spiser varieret og sundt. Vi elsker bare deres madplaner!

Skriv et svar

Your email address will not be published.