Ideer til rejser

Efter at min kollega, Carsten, for fem år siden blev skilt efter bare tre års ægteskab, ser det ud til, at han har valgt et liv som single. Han har tilsyneladende ikke travlt med at finde en at dele tilværelsen med, og så vidt jeg ved, har han ikke i løbet af de fem år haft en eneste kæreste bortset måske fra enkeltstående forhold.

I stedet har han indrettet sin tilværelse efter den store lyst, han altid har haft til at rejse ud i verden og få nye oplevelser på sine rejser. Han tager af sted to gange om året, og det er altid ret eksotiske rejsemål, han vælger.

Borneo

Således fortalte han forleden dag i vores frokostpause, at han netop har bestilt en rejse til Borneo i næste måned. En anden af vores kolleger spurgte Carsten, hvordan han får ideerne til de lidt specielle rejsemål, han altid vælger.

Carsten fortalte, at han er flittig bruger af en del af de mange rejseblogs, der findes på nettet. Her fortæller forskellige mennesker om deres oplevelser på forskellige rejsemål, og på den måde får Carsten inspiration til, hvor han vil tage hen på sin næste ferie.

Der er et specifikt dansk rejseforum, som han benytter meget, fortalte han. Det er et rigtigt godt site, hvor især folk, der har været af sted til de mere specielle rejsemål, fortæller hinanden om deres oplevelser.

På den måde kan jeg sidde og planlægge min næste ferie på baggrund af andres beretninger. Sådan nogle danske rejseanmeldelser er meget rare at have i baghånden, når man vil planlægge en ferie, for de giver en masse gode fingerpeg om for eksempel, hvad man skal sørge for at have med i bagagen, og for eksempel også om hvad man skal være forsigtig med på et givet rejsemål.

Tur til Indien

Carsten fortalte, at da han sidste år var en tur i Indien, havde han på et rejseforum på nettet sat sig ind i indisk kultur, og især i hvordan man som vesterlænding skal undgå uforvarende at komme til at fornærme lokalbefolkningen, for det kan de godt finde på at reagere temmelig aggressivt på, og så er det ikke altid ufarligt.

Det gælder selvfølgelig især, når man som jeg rejser alene, fortalte Carsten. Hvis man er en hel gruppe, er man helt naturligt mindre sårbar, og som gruppe kan man også hjælpe hinanden til at undgå en eller anden form for opførsel, som lokalbefolkningen kan reagere negativt på.

Man kan læse om den slags mange steder på nettet og i diverse rejsebøger, men jeg har erfaret, at personlige rejseanbefalinger giver mig et bedre rygstød med hensyn til, hvordan jeg skal gebærde mig rundt om i verden.

Heldigvis har jeg en solid kassekredit at trække på, så jeg kan rejse, når jeg vil.

Derfor sørger jeg også altid for at vælge mit næste rejsemål i ordentlig tid, så jeg har god tid til at studere vilkårene på netop det pågældende rejsemål, det gælder både seværdigheder, man absolut skal se, når man er der, og så altså også gode råd til, hvordan man opfører sig, så man ikke kommer til at fornærme nogen.

Disclaimer

3 kommentarer

  1. Spændende historie og gode råd med hensyn til valg af næste rejsemål i god tid.

  2. Carsten lyder som en mand, der forstår at planlægge og rent faktisk bliver belønnet for det. Ret fedt at han efter endt ægteskab tør tage livet op til overvejelse og vælge en helt ny vej fyldt med rejseoplevelser.

  3. Giver god mening.
    Jeg er også fan af rejsetanker.dk
    Hellere informere sig for meget end for lidt inden man tager afsted!. 🙂

Skriv et svar

Your email address will not be published.