Hunde spiser ikke hvad som helst

Når du nu alligevel skal derud, kan du så ikke også købe noget hundefoder og kattemad til Hannes lille mis, spurgte min kone, for jeg har lovet Hanne, at næste gang vi kommer ud i grovvarecentret, skal vi købe noget nyt foder til katte, som hun har set dem annoncere med.

Jo selvfølgelig kan jeg det, hvis du kan fortælle mig, hvad det hedder. Det kunne hun, for Hanne – der er min kones gode veninde – havde skrevet det ned på en seddel. Hanne kommer tit hos os, og for et godt stykke tid siden, da hendes kat endnu var en lille killing, var vi blevet enige om, at hun skulle prøve at tage den med ned til os, for det kunne da være, at vores hund, Balder, og katten kunne blive gode venner.

Det kunne de nu ikke, selv om det lykkedes ods at få Balder til at holde sig i skindet og lade være med at overfalde den lille killing, men vi var bagefter enige om, at vi nok var nødt til at holde de to dyr adskilt, hvilket vi da også har gjort lige siden.

Vi køber altid hundefoder til Balder i det lokale grovvarecenter, som har en ganske stor og velassorteret afdeling for foder til kæledyr af enhver art. Balder er til en vis grad en kræsen herre, så vi har prøvet os frem med forskellige fabrikater af foder til ham for at finde frem til noget hundemad, som han virkelig sætter pris på, og som også lever op til de ernæringsmæssige forskrifter, der gælder for en halvstor hund som Balder. Vi fandt den hundemad, han kan lide. Efter råd fra vores dyrlæge undlader vi at give Balder rester efter aftensmaden, medmindre der er for eksempel en halv frikadelle eller andet kød i overskud, for den slags må han ifølge dyrlægen gerne få. Det vigtigste er, at vi aldrig giver ham noget med sukker i, for det har han ikke godt af, og det vil øge risikoen for, at han bliver for fed.

Da han var helt ung købte vi noget specielt hvalpefoder til ham. Det var temmelig dyrt, kan jeg huske, men det var også beriget med de vitaminer, som sådan en hundehvalp har brug for, og han har da også altid været en sund og rask hund med masser af energi.

Og det er han stadig, og selv om han nu er godt og vel seks år gammel, er han stadig legesyg og vild med spurte rundt i den hundeskov, hvor jeg lufter ham nogle gange hver uge. Vi kan også konstatere, at hans pels nu er flot blank, hvilket vi nok må tilskrive, at han får noget virkelig godt foder at spise.

Vi prøvede os som sagt frem med forskellige præparater, og på et tidspunkt købte jeg en sæk foder fra Sportsman’s Pride, og det viste sig at være et ægte pletskud. Dels var Balder vild med smagen, dels blev hans pels flottere og mere blank end tidligere, ligesom vi kunne konstatere, at han fælder lidt mindre nu, end da han fik andre slags foder.

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.