Advokat på naboen

Nå, der er problemer med naboen? Jamen, hvad sker der da? Støjgener? Ok, ja det er også irriterende. Men er du sikker på, at det kun er støjgenerne, der får dig til at blive så sur på ham? Har det ikke noget at gøre med, at han faktisk havde ret, da han hævdede, at jeres hegn i skellet var placeret forkert? Og du vil bare have lidt hævn nu, fordi han har holdt en stor fest? Hvor ofte gør han det? En eller to gange om året? Er der en god grund til, at du kører det her op i en eller anden absurd nabostrid, hvor I begge to ender med at søge på Google efter ”advokat nabostrid”?

Det med hegnsloven

Du var jo godt klar over, at du sådan set havde brudt hegnsloven, da du plantede hækken og sagde, at den stod lige i skellet. Det gjorde den jo ikke. Den stod to meter inde fra skellet – på naboens side af skellet. Og da han opdagede det, så blev der naturligvis kørt en sag. Der kom hegnssyn og der kom en klar kendelse om, at du havde annekteret en del af din nabos grund. Ok, det kan være, at i det daglige så betyder det ikke noget. Men det betyder faktisk noget for pengepungen. Der skal jo betales ejendomsskat og den slags. Og herunder skal der betales skat i forhold til, hvor stor grunden, du ejer, er. Og her er det, at det kan føles uretfærdigt, hvis hegnet ikke står korrekt.

Speciale i naboret

Var det ikke sådan nogenlunde på den måde, at din nabo opdagede, at der var noget galt med skellet imellem jeres grunde? Han fik i hvert tilfælde fat i en advokat med speciale i naboret. Det var da også advokaten, der fik sat i gang i den her sag om hegnssynet. Og det var da også den specifikke advokat, der tog sig af alt papirarbejdet, som fulgte i kølvandet. Det var jo noget med, at der skulle tinglyses. Der var også et pantebrev, der skulle laves om. Og nogle andre papirer.

Det endte jo med, at I blev enige om, at du kunne købe det stykke jord, som du ligesom havde annekteret fra din nabos grund. Til en billig penge. Det ville ligesom gøre livet lettere for jer: Dels ville du vide, at du lovligt ejer og kan bruge jorden. Dels ville du slippe for at skulle søge om hævd på jorden, og dels ville du og din nabo slippe for at skulle etablere et helt nyt hegn. Så fordelene for dig var mange – efter hegnssynet.

Brug gode advokatfirmaer

Derfor vil jeg på det kraftigste råde dig til ikke at brokke dig til en tilfældig advokat, fordi din nabo har holdt en larmende fest. Det sker jo ikke hver fredag eller lørdag. Var det tilfældet, så ville jeg nok støtte dig i, at du har en sag. Men som tilstanden er nu, så vil jeg vurdere, at du bare er hysterisk og måske lidt morgensur. Du kan selvfølgelig gøre, som du vil. Der findes advokatfirmaer, der kan løses den slags nabostridigheder på en hurtig og elegant vis.

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.