Danskerne køber robotter som aldrig før

Danskerne investerer i stigende grad i robotter i form af f.eks. robotstøvsugere og robotplæneklippere. Disse investeringer kan også kaldes investering i velfærdsteknlogi. Det er en investering i at få det bedre ved hjælp af teknologi og er en af grundene til danskerne køber robotter som aldrig før.

Robotstøvsugere for eksempel er en af de store grunde til at danskerne køber robotter som aldrig før. Disse robotstøvsugere var i deres spæde opstart ikke meget værd. De kunne ikke finde ud af at stoppe ved trapper sad tit fast i møblerne og overholdt ikke de zoner de skulle. I dag er det anderledes. Moderne robotstøvsugere overholder de zoner de skal, har sensorer så de ikke sidder fast i møbler og lignende og vigtigst af alt de falder ikke ned af trappen som førhen. Alle disse fordele gør at en robotstøvsuger kan være en hjælp til en travl børnefamilie. Den kan sørge for der er rent til de kommer hjem fra en travl hverdag så de ikke skal spekulere på at støvsuge. Så i stedet for at komme trætte hjem til et beskidt hjem kommer de hjem til et rent hjem. Endnu en af grundene til danskerne køber robotter som aldrig før.

En anden populær form for robotter er robotplæneklippere. Disse plæneklippere fungerer på samme måde rent basalt som robotstøvsugere. Man fortæller robotterne hvor de skal slå græsset henne og de klarer opgaven på egen hånd. Køber man en dyr udgave har den bio-klip således man ikke skal tømme græsbeholderen og den finder selv vej til ladestationen. Så i princippet skal man aldrig bekymre sig om at slå græs igen, ud over de kanter man sædvanligvis ikke kan tage med sin græsslåmaskine. Endnu en årsag til danskerne køber robotter som aldrig før.

Denne udvikling i forhold til robotter i Danmark ser ud til at fortsætte og gøre livet lettere for mange danskere. Specielt den ældre generation har stor gavn af robotter. De kan støvsuge for dem og hjælpe dem med dagligdags gøremål som de ellers ikke ville have overskuddet eller kræfterne til. Danskerne køber robotter før og specielt til den ældre generation. Det kan godt være at nogen føler at robotterne pludseligt er kommet på markedet men der har være mange små ændringer i forhold til hvordan vores maskiner virker som har peget imod denne udvikling.  For eksempel er vores kaffemaskiner udstyret med timer, så kaffen er klar når vi vågner, vores vaskemaskiner er lavet sådan at de er færdige lige inden vi kommer hjem og skal tage tøjet ud, ja sågar vores komfur kan tænde og slukke af sig selv. Så danskerne har købt robotter som aldrig før eller rettere de har købt maskiner med intelligens i. Og de er blevet modtaget med kyshånd af flere årsager. Den primære er, at de letter hverdagen for både unge og gamle og gør at de kan bruge tiden på det de syntes er sjovt. Den anden er de er kommet så langt ned i pris at de kan sammenlignes med deres ikke robot modstykker. Så hvorfor ikke købe en robotstøvsuger når den cirka koster det samme som en almindelig støvsuger.

 

Disclaimer

1 kommentar

  1. Sådan nogle robotter er altså guld værd 🙂 Det er ikke længe siden jeg købte mig min første robotplæneklipper. Den fandt jeg her: http://plaeneklipper.net/robotplaeneklipper/. Og den er jeg simpelthen bare glad for. Nu kan jeg nå at nyde noget af sommeren og slappe af i min have i stedet for altid at rende rundt med en plæneklipper. 🙂

Skriv et svar

Your email address will not be published.