Pandekager er altid et hit

Pandekager er en populær spise blandt mange og ikke uden grund. Den lækre spise kan let varieres i forhold til tilbehør og er god både til morgenmaden eller som dessert.

Her i huset vækker det stor lykke, når børnene opdager, hvad dejen, som man står og rører, skal bruges til.

Lige for tiden er de små amerikanske pandekager et stort hit til morgenmaden, når det bliver weekend. De amerikanske pandekager er lidt tykkere end dem vi normalt kender, men har med god grund vundet mange danskeres hjerter. Efterhånden er min pige blevet så stor, at hun selv kan bage dem, hvilke bestemt ikke gør oplevelsen dårligere. Vi har en stor tefalpande, hvor der er plads til at bage 3-4 pandekager af kagen. Vi bruger en lille metalsovseske til a fordele dejen. Når du kan se små bobler på pandekagerne, er det tid til at vende dem. De er nemme at lave og kræver ikke en masse fedtstof på panden.

En gang i mellem kommer vi lidt blåbær i dejen, som vi har været heldige at få lov at plukke hos naboen. Du kan også servere frugt ved siden af pandekagerne. Det giver smagsmæssigt et godt modspil til de små søde pandekager. Bruger du de amerikanske pandekager i forbindelse med en brunch kan du fint reducere sukkermængden, så de smagsmæssigt passer lidt bedre sammen med bacon og æg.

Hvis du laver dejen hjemmefra, er de amerikanske pandekager også gode at lave over bål. Tager du f.eks. på tur til et shelter, kan du mange steder finde en bålkasse indeholdende forskelligt udstyr, som kan bruges til tilberedning af mad. Ellers medbring din egen bålpande for at være sikker.

Nogle gange laver vi også de mere traditionelle danske pandekager, som også er rigtig populære her i huset. Du kan finde begge opskrifter på http://pandekager-opskrift.net. Her finder du også opskriften på en sund udgave af pandekager med bla. banan, som også smager rigtig lækkert. Den er ydermere uden mælk og mel og derfor helt ideel til mælkeallergikere.

 

Disclaimer

2 kommentarer

  1. Ja, jeg er helt enig. Pandekager er et hit. Jeg elsker dem simpelthen bare. Også selv om de sætter sig lidt, steder, hvor jeg ikke synes det er så sjovt 🙂

  2. Jeg elsker godt nok også pandekager – det må jeg indrømme 🙂 Og hvis man så kan kombinere det med en tur ud i det fri, så er det helt perfekt.

    Jeg laver f.eks. ofte en god portion pandekager, når vi tager på besøg hos Nymarksminde (http://nymarksminde.dk/), som er et af vores foretrukne steder, når hele familien skal ud og hygge sig 🙂

Skriv et svar

Your email address will not be published.