Facaden skal renoveres

Det var et par hårde dage med sved på panden, min kone og jeg måtte igennem i forbindelse med opførelsen af vores nye hus på den pragtfuldt beliggende grund, vi købte for at par år siden med henblik på at bygge vores drømmehus på grunden, der ligger med udsigt til den store sø, vi har her i vores forstad til København.

Da vi havde fået lavet tegningerne til huset, entrerede vi med en murermester fra Nordsjælland, der gerne påtog sig opgaven som hovedentreprenør på byggeriet. Det tog nogle uger at få hele aftalen på plads, fordi jeg havde bedt ham om at give et samlet tilbud på opgaven, og derfor skulle han jo først have tilbud hjem fra de øvrige håndværksmestre som for eksempel tømrer, elektriker og vvs-mand.

Men vi fik et tilbud, vi godt kunne acceptere, og endelig kunne byggeriet gå i gang. Jeg vil ikke sige, vi var utålmodige, men vi var i hvert fald nysgerrige, så vi kørte stort set dagligt ud til vores grund for ved selvsyn at se, hvordan byggeriet skred frem.

Men pludselig en dag ringede vores murer til mig og fortalte med beklagelse, at hans firma desværre var blevet erklæret konkurs, så han havde ingen mulighed for at fortsætte byggeriet af vores hus.

Jeg skyndte mig at ringe til den tømrermester, som jeg havde mødt et par gange ude ved vores nye hus for at få et godt råd. Han skyndte sig at berolige mig med, at han vidste, at mureren fra Nordsjælland var medlem af en garantiforening, så jeg ville ikke komme i økonomisk klemme på grund af hans konkurs.

Han nævnte også, at han nogle gange havde arbejdet sammen med en murer i København, som han varmt ville anbefale mig at kontakte med henblik på at få ham til at overtage murerentreprisen. Ham kan du roligt henvende dig til, sagde min tømrermester, for jeg har erfaring for, at han udfører første klasses murerarbejde og er meget omhyggelig med alting.

Jeg skyndte mig at ringe til den pågældende murermester, som lyttede meget venligt til min beretning om den anden murermesters konkurs, og han gav udtryk for, at han for tiden faktisk havde kapacitet i sin virksomhed til at gå i gang med arbejdet på vores hus med kort varsel.

Det var dejlig at høre, og mureren foreslog, at vi skulle mødes ved byggepladsen allerede dagen efter. Det passer mig rigtig fint, fortalte han, for jeg har alligevel ærinde i det kvarter, hvor vi er i fuld gang med en facaderenovering – se mere om facaderenovering her – på et af de ældre huse i området, så jeg har faktisk lagt mærke til, at der var ved at blive bygget et nyt hus på den dejlige grund ned mod søen, fortalte han.

Vi mødtes ved vores nye hus dagen efter, og efter et grundigt kig på de tegninger, jeg efter aftale havde medbragt, var han ikke i tvivl om, at han gerne ville videreføre byggeriet, og han mente også, at han kunne udføre sit arbejde til samme pris som det oprindelige tilbud.

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.