Døre og vinduer

Min bror var rasende på sin datter og hendes studiekammerater, fordi de havde holdt en alt for voldsom fest ude i min brors sommerhus. Han havde selv givet de unge mennesker lov til at holde festen, efter at de var færdige med deres studentereksamen, men festen havde tydeligvis taget overhånd, for der var en hel del ødelæggelser i sommerhuset, som efterfølgende krævede ret store reparationer.

Blandt andet var det gået ud over hele tre af de indvendige døre i huset. Det var helt tydeligt, at der ganske enkelt var sparket hul i dem, og det var formentlig sket i forbindelse med en gedigen brandert.

Også sommerhusets yderdør var det gået ud over, for den var åbenbart blevet smækket så hårdt i, at den var blevet skæv i rammen omkring dørens glasrude, og min bror var ikke i tvivl om, at det var nødvendigt at udskifte også yderdøren.

Han ringede til en tømrermester, som han for et års tid siden havde haft til at udføre forskelligt reparationsarbejde på huset, blandt andet var der udskiftet nogle tagplader, som efterhånden var blevet så møre, at de ikke længere var tætte.

Tømrermesteren ville selvfølgelig gerne klare ærterne for min bror, og da min bror i telefonen spurgte, om han ikke selv kunne måle op, så tømreren bare kunne komme ud med en ny dør magen til den ødelagte, frabad tømreren sig på det bestemteste, at min bror skulle måle op selv.

Man kan ikke regne med, at sådan en yderdør i et sommerhus er i standardmål, og det er vigtigt, at døren bliver bestilt i det helt rigtige mål, så jeg kommer selv ud, når der skal tages mål til yderdør, forklarede tømreren.

Noget helt andet er, fortsatte tømreren, at du vel selv vil bestemme, hvilken type dør, der skal være tale om, for jeg kan nok ikke finde en, der er helt magen til den gamle, så jeg tager nogle brochurer med ud til dig, lovede han.

Min bror spurgte lidt ind til priser på døre, men tømrermesteren svarede, at der er enormt stor forskel på yderdøre, så de kan koste alt fra et par tusinde kroner og op til mange tusinde. Men i et sommerhus vælger man jo normalt ikke blandt de allerdyreste, som han udtrykte det.

Min bror fortalte, at han allerede dagen efter havde haft et møde med tømrermesteren, som kunne berolige min bror med, at både den ødelagte yderdør og de indvendige døre var i standardmål, så det ville gøre udskiftningen noget billigere, hvilket selvfølgelig passede min bror ganske godt, selv om de unge mennesker, der havde forårsaget skaderne, selvfølgelig skulle være med til at betale gildet.

Tømreren havde i øvrigt nævnt, at nogle af sommerhusets vinduer nok snart trængte til udskiftning, for de gamle rammer af træ var ved at være temmelig møre, så man ikke længere kan nøjes med at smøre maling på.

Min bror vidste det godt, men han har nu valgt at vente med den udskiftning til næste år og håber at kunne finde nogle billige vinduer.

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.