Håndklæder de luxe

Min lillesøster, Helene, har lige siden sin ungdom nydt at arbejde med næsten enhver form for håndarbejde. Hun har været flittig med strikkepindene, og hun er virkelig god til at sy tøj til sine børn og sig selv på symaskinen. Men én ting har hun aldrig gidet beskæftige sig med, nemlig broderi, som hun vist nærmest finder lidt latterligt.

Helenes nyeste påfund er, at hun er begyndt at væve. Hun fortalte mig for et par måneder siden, at hun havde købt en væv på et loppemarked, og hendes mand havde sat den i stand for hende, så den fungerer helt som en ny væv, påstod hun. Den fylder godt op i mit arbejdsværelse, fortalte hun i telefonen, men det er spændende at kunne væve sin egne stoffer, fortalte hun.

Egentlig havde jeg glemt det igen, men da min mand og jeg besøgte Helene og hendes familie i lørdags, blev jeg da i høj grad mindet om det, for den nye væv var det første, hun ville vise mig lige efter, at vi var ankommet.

Og hun havde også været i gang med vævearbejdet, viste det sig. Hun fremviste stolt nogle farvestrålende halstørklæder, hun havde vævet, og jeg måtte indrømme, at de var flotte. Hun viste mig også nogle håndklæder, som hun ligeledes selv havde vævet, men her blev jeg lidt overrasket, for Helene har altid haft nogle meget tykke og lækre håndklæder på familiens badeværelse, men de her håndklæder var meget tynde i stoffet.

Da jeg bemærkede det overfor hende, fortalte hun, at de var vævet i den samme type bomuld, som man bruger i tyrkiske håndklæder, der jo normalt er i tyndt stof. Det vidste jeg ikke, men det er jo nok rigtigt, for Helenes og hendes familie holder meget af at holde ferie i Tyrkiet, så hun måtte jo vide det.

Jeg spurgte hende, om sådan nogle tynde håndklæder ikke bliver dyngvåde, når man tørrer sig i dem, men det bedyrede hun, at de bestemt ikke bliver, for de er vævet af en speciel type bomulde, der kan absorbere ekstra meget vand på grund af nogle specielle fibre i bomulden.

Og så sagde hun, at hun faktisk havde tænkt sig at forære os et par af de hjemmelavede håndklæder, og jeg kunne bare selv vælge to, jeg syntes godt om. Jeg må tilstå, at det var nogle meget flotte håndklæder, hun havde vævet, så det var lidt svært for mig at beslutte mig, men et par stykker af dem var i en dyb, blå nuance, som passer godt til de farver, jeg bruger i vores eget badeværelse, så det blev dem, jeg valgte.

Da vi var kommet hjem, kunne jeg ikke dy mig for at tage et brusebad for at afprøve de nye håndklæder, og jeg må give Helene ret i, at de suger vand mindst lige så godt som tykke frottehåndklæder.

Helene fortalte, at hun ville gå i gang med at væve flere slags boligtilbehør i lækkert design, og hun lovede at væve en ekstra lang dug, som kan passe til vores lange spisebord.

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.