Hjælp til havearbejdet

Min kone og jeg er efterhånden ved at være kommet lidt op i alderen. Sådan går det jo, når man har levet et langt liv. Vi bor stadig i vores hus, som vi har haft i hen ved 32 år. Og det vil vi egentlig gerne blive ved med et godt stykke ti endnu.

De daglige opgaver som opvask, tøjvask og rengøring kan vi fint klare. Men det er de lidt større opgaver, som eksempelvis havearbejdet og opgaven med at få pudset vinduerne udvendigt, som det begynder at knibe lidt med. Når det kommer til de ting, kan jeg godt mærke, at jeg ikke er nogen årsunge længere. Så nu er vi på udkig efter en, som kan komme og hjælpe lidt til med nogle af udendørs praktiske gøremål, som vi ikke længere selv magter så godt. Indtil videre har vi klaret os ved egen kraft og hjælp fra venner og familie. Men nu synes vi ikke slev vi magter det mere. Og familie og venner kan vi heller ikke blive ved med at trække på. De fleste af dem har jo nok at se til med deres eget.

I første omgang har vi prøvet at hænge nogle sedler op nede i Brugsen, for at se, om der er nogen fra lokalområdet, som kunne tænke sig at tjene en lille skilling ved at komme en gang i mellem og hjælpe os med at få styr på vores have igen. For den trænger efterhånden gevaldigt. Der skal både klippes hæk, beskæres tæer og klippes græs. Og så skal alt haveaffaldet selvfølgelig også køres væk. Det er heller ikke nogen let opgave, når man ikke har så mange kræfter mere.

En af de ting, som vi gerne vil have kigget ekstra grundigt på er græsplænen. Den er nemlig gevaldig fyldt med mos. Jeg har fundet den her hjemmeside med gode råd til hvad man kan gøre for at komme af med mosset (http://husoghavesiden.dk/mos-i-graesplaenen/). Men igen kniber det med selv at klare tingene.

Hvis det ikke lykkes os at finde noget hjælp via de sedler vi har hængt op, må vi prøve at kontakte nogle af de professionelle havefirmaer. Men jeg synes bare det virker lidt dyrt. Men nu må vi se om vi er heldige.

Alternativt kan de være, at vi skal kigge på at købe sådan en plæneklipper, som kan klare det hele selv. Sådan en robotplæneklipper med bio-klip, ser altså smart ud. Den sørger selv for at klippe hele plænen og så er der heller ikke noget græs affald, som skal køres væk, når den er med bio-klip.

Selvfølgelig kan en robotplæneklipper ikke klare alle de andre opgaver, som klipning af hæk og transport af affald osv. Men det er da alligevel måske en god start, som kan gøre os en lille smule uafhængige af hjælp udefra.

 

Disclaimer

1 kommentar

  1. Jeg kender alt til at have en stor have med tilhørende græsplæne at passe. Det kan virkelig være et stort slid. Og er man først kommet lidt op i alderen, kan jeg kun forestille mig, hvor hårdt det må være.

    Held og lykke med at finde noget godt hjælp til arbejdet.

Skriv et svar

Your email address will not be published.