Mini-zoo’s er gode alternativer til de store zoologiske haver

Du kender det – lige meget hvilken dag på året du vælger at tage i zoologisk have på er der fyldt med mennesker og masser af larm fra børn og musik og folk der snakker. Du kender de høje priser på is, kaffe og sodavand – og ikke at forglemme maden. Entrépriserne på de store zoologiske haver er oftest så høje, at du bruger flere hundrede kroner på at få en lille familie i zoologisk have. Og det er frustrerende når ens børn så gerne vil ind og se dyrene. Mange studerende vælger store zoologiske haver helt fra pga. disse absurde priser. Entré for to personer er simpelthen hvad der svarer til 4-5 dages mad. Og det får folk til at søge i en anden retning. Der findes nemlig mini-zoo’s i Danmark, som faktisk er ret populære. Kunne du godt tænke dig at vide hvorfor Mini-zoo’s er gode alternativer til de store zoologiske haver – så fortsæt med at læse!

 

Mange synes mini-zoo’s er gode alternativer til de store zoologiske haver fordi

 

Som nævnt tidligere, er de store zoologiske haver altid fyldt op med mennesker. Der er altid alt for høje priser og entréen er urimeligt dyr. Derfor er der mange der bliver mere og mere charmeret af de mini-zoo’s der ligger rundt omkring i Danmark – og med god grund. Mini-zoos er, som navnet så smukt forklarer, noget mindre end almindelige zoologiske haver. Det kan man blandt andet mærke ved at der er færre dyr og mindre arealer at være på. Men det er stadig mindst lige så hyggeligt. Hvis ikke pga. størrelsen, så også på grund af det mindre antal af besøgende. Det er en mere intim oplevelse hvor man kan nyde omgivelserne og dyrene i fred og ro.

Priserne i disse mini-zoo’s bærer også præg af at det er et mindre sted end de store zoologiske haver. Priserne er nemlig noget kun mindre end andre steder. Nogle gange kan man finde en mini-zoo hvor det ikke koster mere end 50-75 kroner at komme ind. Det er f.eks. prislejet her hos Nymarksminde minizoo i Nordjylland.

 

Hvis du er en af de personer der gerne vil lidt væk fra menneskemængden og de høje priser, så er det bestemt et godt forslag at prøve et mini-zoo. Du vil med garanti have større chance for at finde fred og ro fremfor midt i en kæmpe mængde mennesker. Man kan selvfølgelig argumentere for at mini-zoo’s ikke har lige så mange dyr som de almindelige zoologiske haver, men derfor kan man stadig hygge sig meget med børnene. Der er nemlig også som regel mulighed for at komme endnu tættere på dyrene. Det der ofte er ved mini-zoo’s, er at de har mindre udearealer men alligevel er fokuseret på at byde de besøgende på forskellige spændende og udfordrende aktiviteter.

 

Nu har du fået et par bud på hvorfor mini-zoo’s er gode alternativer til de store zoologiske haver, og forhåbentlig er du kommet lidt tættere på at finde ud af hvad du og din familie/venner er mest til.

 

 

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.