Offererstatning

Jeg kunne godt tænke mig at få at vide om antallet af sager om offererstatning som følge af, vold er steget over det sidste års tid. Jeg har nemlig en idé om, at de her perioder med strenge restriktioner for, hvad vi må i det offentlige rum – og i det hele taget anbefalingerne om at blive hjemme har ført til en stigende aggressivitet. Jeg synes, at jeg kan mærke på folk, jeg møder fx i supermarkedet, er venlige nok på overfladen, men nedenunder ligger der en ulmende vrede og frustration. Den vrede og frustration må vel skulle ud på et eller andet tidspunkt. Det er nok ikke alle, der bliver voldelige, når de er frustrerede. Men nogle gør. Jeg kan godt forstå det, hvis den psykiske træthed, som vi lider af efter et år med pandemi, restriktioner og frygt, fører til vold. Jeg kan dog ikke tilgive vold. Det er fuldstændigt uacceptabelt. Men det sker jo.

Advokathjælp

Hvem skal jeg spørge for at få svar på mit spørgsmål. Måske skal jeg henvende mig til den kammerat, jeg havde, dengang jeg læste jura. Han er advokat i Odense i dag – https://bjsj.dk/boligadvokat-odense/. Han må vide noget om det.

Selv har jeg været inde på Danmarks Statistik for at se, om jeg kan finde nyere tal for, hvor mange voldssager der bliver kørt igennem retssystemet. Jeg har ikke haft heldet med mig endnu. Der kommer nok nogle tal på det senere. Jeg har bare brug for tallet nu.

Jeg er nemlig i gang med en opgave, der handler om vold i det danske samfund. Jeg foretog et studieskift og læser ikke længere jura. Jeg læser statsforvaltning. Og jeg synes, at det er meget spændende at undersøge, hvad Corona krisen har betydet for os. Vi har jo ikke oplevet noget nogensinde før. Det har været et historisk år. Det er en historisk, bemærkelsesværdig periode. På godt og ondt.

Volden

Og et af onderne – ud over Covid selv er volden, som vi oplever. Vi ser den, måske ikke, fordi den ofte sker i hjemmet. Men sommetider hører vi om overfald mennesker. Sommetider bliver de overfald sat i forbindelse med aggressivitet, som er opstået som følge af at være i karantæne. Det er i den sammenhæng, at mit ønske om at se nogle friske tal for sager om offererstatning. Kan man se en stigning. Er der en tendens? Er der tendenser at spore, lige efter at restriktionerne er blevet intensiveret igen, eller lige efter at vi fik lov til at bevæge os friere i den tidlige sommer?

Indsigt

Jeg tror, at sådan en undersøgelse kunne lære os meget. Hvis min teori om, at ja, der er flere voldssager, er rigtig, så vil den undersøgelse kunne vise noget om hvornår. Måske ikke noget nyt om hvorfor. Men elementet omkring, hvornår vil måske kunne hjælpe, så restriktionerne bliver indført på andre måder. I det mindste vil sådan en undersøgelse kunne fortælle os hvornår politiet og advokaterne får travlt!
Og nej, jeg vil slet ikke berøre emnet fra vinklen, der kan kaldes ”vold i hjemmet som følge af Covid-19”.

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.