Postkasser til etageejendomme

Postkasser er vel for pokker bare postkasser, udbrød min kollega Ingolf, da han blev præsenteret for arkitektfirmaets i øvrigt ganske vidtløftige planer for, hvordan indgangene skulle være i den omfattende renovering af nogle etageejendomme nede i midtbyen. Men Ingolf er også en ganske pragmatisk og enkel mand, der bare vil have tingene gjort. Arkitekterne var målløse… Vidste Ingolf da ikke, at der er love og regler, der beskriver, hvordan postkasser skal være udformede? Og at designet på netop sådan nogle postkasser til etageejendomme skam ikke bare lige er helt tilfældigt? Alt er jo en del af et fornuftigt kvarterløft!

Love om postkasseanlæg?

Jo – den er skam god nok! Både Bygningsreglementet og Postloven beskriver, hvordan breve skal leveres i postkasser og ikke længere i brevsprækker. I gamle dage gik postbudene troligt op af trapperne og dumpede posten ind i hver brevsprække, men i dag skal de ikke bevæge sig mange skridt indenfor døren i et etagebyggeri, før postkasserne skal være der. Nemt tilgængelige og forsynede med alskens sikkerhedsforanstaltninger. Det med sikkerhed er jo pludselig nødvendigt, når posten ikke længere må afleveres til modtagerens brevsprække men skal leveres i et samlet setup med en postkasse til hver lejlighed. Tyveri og hærværk mod post er jo ikke en ukendt foreteelse – og slet ikke i de flere og flere etnisk belastede kvarterer.

Design og formgivning af postkasseanlæg

Det er klart – og nu vender vi lige tilbage til arkitekterne – at der jo også er nogle designmæssige krav, når der bygges nyt eller renoveres / byfornys. Arkitekterne har jo deres visioner om, hvordan det skal se ud, og som regel er de jo altså også ret gode til det der med design.

Mange danske arkitekter sværger til postkasserne fra Postopak, fordi de er formgivne meget fint, er i en fremragende kvalitet og stadig er til at betale. Og der er vi så med historien med Ingolf – han kunne lige pludselig forholde sig til det med de der etageejendomspostkasser, for Postopak kender han jo ganske udmærket fra sine mange år med etagebyggerier. I øvrigt bruger han også Postopak til rækkehuse og lignende byggerier, hvor de har nogle fremragende løsninger,

Se til slut her, hvordan det endte med at se ud:

Postkasseanlæg til etagebyggeri

Billedet er venligst udlånt af Postopak

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.