Sådan finder du et billigt webhotel og kommer i gang

Alle bør have en hjemmeside. Freelance, virksomhed, frivillig organisation, personer. Alle. Det virker måske lidt overkill. Men du kan få rigtig meget ud af at have en hjemmeside. Også hvis du kun er en enkel person, så kan det være en god idé at have en side, der fortæller lidt om dig, og hvad du laver. Men først skal du have dig et webhotel.

Det skal du lede efter

Før du gør noget som helst andet, skal du finde ud af, hvad du skal kunne med din hjemmeside. Skal det bare være en præsentationsside med links til dit arbejde og din LinkedIn? Skal du have videoer på din side? Skal det være til flere personer, måske en forening du er med i, skal du vurdere, hvor meget plads der skal være på siden, hvor meget I vil gøre i forhold til design og meget, meget mere.

Dernæst skal du vurdere, hvor meget du kan kode og style på din website. Eller måske kender du nogen, der kan finde ud af det. I så fald skal du have fat i et sådan webhotel, hvor der er mulighed for det.

Vil du i stedet bare gerne selv sidde og lave dit design på hjemmesiden uden at kunne kode særlig meget, så findes der også mange af den slags webhoteller.

Når du har fundet frem til det, kan du begynde at kigge på webhoteller. Er du en del af en større virksomhed, hvor hjemmesiden skal kunne mange ting, kan det være en god idé at ringe til de webhoteller, du har fundet og se, om de ikke kan give et godt tilbud.

Opret en webside

Efter du har fundet det billigste og bedste webhotel, der passer til de behov, du nu engang har, kan du gå i gang med at bygge din webside op. Det gør du igennem dit webhotel. Men du skal først have købt dig et domæne til din hjemmeside. Her må du også gerne tænke dig om et stykke tid.

Hvis I har en virksomhed, giver det måske sig selv, at I skal en hjemmeside, der hedder det samme. Men måske er det domæne ikke ledigt, og så skal I ud og finde noget andet. Så tænk gerne kreativt.

Herefter kan du gå i gang med at designe din hjemmeside. Du har nok allerede gjort dig nogle overvejelser om, hvordan den skal se ud, men prøv og tegn det på et stykke papir, inden I designer. Måske kan nogle ting ikke lade sig gøre alligevel.

Og husk så at uanset hvilket webhotel, du vælger til din website, så vil de gerne give dig en masse kundeservice. De fleste sites har både et online kundecenter og en kundetelefon, du kan ringe til at få hjælp til alt mellem himmel og jord. Og mange gange kan det være noget simpelt, som du ikke selv kan finde ud af, men som der helt sikkert sidder en medarbejder, der har 100% styr på.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.