Smart i tøjet

Du er nu altid så smart, sagde min veninde, Ida, til mig, da jeg forleden dag viste hende en ny bluse, jeg lige havde købt og havde på for første gang. Jeg takkede pænt for komplimenten, men når jeg skal være helt ærlig, synes jeg nu ikke altid selv, at jeg er specielt smart klædt på, og i virkeligheden er jeg nok ikke den mest forfængelige med hensyn til min påklædning.

Derfor køber jeg også næsten alt mit dametøj online, ganske enkelt fordi jeg synes, det er så dejligt nemt, at man kan sidde ved computeren en stille aften og ordne sine indkøb uden at skulle stæse rundt blandt butikkerne inde i byen. og min klare favoritbutik ligger faktisk på Samsø – men det er jo ligemeget, når det er online: Butik Rikke

Jeg skal da ærligt indrømme, at billederne af tøjet i de forskellige webshops godt kan snyde lidt, så man bliver enten lidt skuffet eller glædeligt overrasket, når man modtager det købte tøj. Men jeg har efterhånden udset mig nogle netbutikker, hvor jeg kan stole på de design, der vises på billederne.

Faktisk synes jeg, at det ofte er bedst at købe for eksempel kjoler online, for hvis jeg skal købe en kjole i en fysisk butik, mangler jeg normalt en til at hjælpe mig med at bedømme den. Når jeg køber en kjole i en netbutik, kan jeg om ikke andet få min mand til at give sit besyv med.

Ida har det lige modsat mig, og hun kunne aldrig drømme om at købe sit tøj på nettet. Dametøj er noget, man skal prøve på sin egen krop, inden man køber det, fastholder hun, så hun handler oftest i en bestemt butik inde i byen, hvor indehaveren kender hendes smag, så hun i de fleste tilfælde finder de rigtige ting frem til Ida.

Jeg har flere gange været i den butik sammen med Ida, når vi har været på shoppetur sammen, og jeg synes bestemt også, det er en hyggelig butik med et godt udvalg, og jeg har da også enkelte gange købt en bluse eller den slags, jeg lige er faldet over i butikken.

I lørdags var vi i øvrigt ude at handle sammen, fordi jeg skulle bruge et par nye sko, og dem er jeg bare nødt til at købe i en fysisk butik, fordi jeg har lidt vanskelige fødder, så jeg tit får vabler af et par nye sko. Derfor er jeg nødt til at prøve dem først, så jeg har reelt ikke mulighed for at købe damesko online.

Det er nu lidt pudsigt med Ida, for hun kan godt lide at kigge på nyt tøj på nettet. Selv siger hun, at hun udelukkende gør det for at hente inspiration til sine næste tøjindkøb. I mine øjne er det nu en smule selvmodsigende, at hun sidder ved computeren og studerer online mode men aldrig kunne finde på at købe noget tøj i en webshop.

Men det må hun jo om, for selv om Ida og jeg oftest er enige om de fleste ting, så har vi jo selvfølgelig også lov til at have vores forskelligheder.

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.