Sygepleje og invasive skadedyr

Vi var blevet adviseret i god tid, da vi en dag i sidste uge var forment adgang til vores lejlighed i hele 8 timer. For min kone og mig var det nu ikke den store gene, for vi skulle alligevel på arbejde begge to, så det for os kun handlede om, at vi skulle være ude af lejligheden fra klokken 8 om morgenen, hvilket var en hel time tidligere end vores arbejdstid.

Baggrunden for evakueringen af samtlige 24 lejligheder i den boligblok, hvor vi bor, var, at der skulle foretages en grundig skadedyrsbekæmpelse, som skulle foregå ved, at der blev sprøjtet med en giftig gas i alle lejlighederne. Du kan i øvrigt se mere om bekæmpelse af skadedyr her: http://chrisal.dk/ Sprøjtningen betød også, at folkene fra det firma, der stod for skadedyrsbekæmpelsen, var inde i alle lejlighederne, hvor køleskabene blev forseglet, så der ikke kunne trænge gas ind til madvarerne. Vi havde fået besked om, at der ikke måtte opbevares madvarer andre steder end netop i køleskabet.

Der blev for nogen tid siden fundet væggelus i flere af lejlighederne, og boligselskabet havde derfor valgt at gå radikalt til værks for at få dem udryddet. I det brev, der blev afleveret i alle de berørte lejligheder, stod der også, at den giftige gas ville udrydde eventuelle andre insekter i hele boligblokken.

Vi har ikke på noget tidspunkt konstateret væggelus i vores lejlighed, men vi har jævnligt set nogle sølvfisk pile hen over gulvet i både badeværelset og køkkenet, så vi kunne nu se frem til, at de også blev udryddet.

Vores naboer her i opgangen glædede sig også til bekæmpelsen af skadedyrene, for de har i den senere tid været plaget af møl, som har angrebet noget af deres tøj. Det gik blandt andet ud over naboens pæne, mørke jakkesæt, som han ikke bruger ret tit, men da de for ikke så længe siden skulle til en rund fødselsdag i familien, ville han have sit jakkesæt på, og det var ved den lejlighed, at de første gang opdagede, at noget af deres tøj var blevet mølædt.

Naboen var nødt til at gå til fødselsdagsfesten i noget mindre festligt tøj, for der var ganske enkelt opstået et pænt stort hul i det ene ærme, så han har været nødt til at kassere jakkesættet.

Den dag, vi var udelukket fra vores bolig, kom jeg hjem fra arbejde lidt tidligere end normalt, så jeg måtte vente en halv times tid med at gå ind i lejligheden. Folkene fra skadedyrsbekæmpelsen var ikke helt færdige med deres arbejde på det tidspunkt, for til min overraskelse arbejdede de nede i boligblokkens kælder, hvor der er vaskerum og cykelkælder.

Jeg spurgte en af mændene, der var iklædt noget, der mindede om en rumdragt, om årsagen til, at de også skulle sprøjte i kælderen. Han forklarede, at det i kælderen handlede om at udrydde de store mængder myrer, som vi beboere har været noget irriterede over i flere år. Manden fortalte også, at det, der blev sprøjtet med i kælderen, var ganske ufarligt for mennesker, så jeg kunne roligt gå ned i kælderen.

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.