Stress? Få fat i en god coach!

Det gav mig noget at tænke over, da vi i weekenden havde besøg af min kones søster og hendes mand, der bor i København. Min svigerinde er uddannet psykolog, og hun har gennem de senere år primært beskæftiget sig med stress behandling, hvorfor problemet med stress blandt moderne mennesker helt naturlig er noget, hun går meget op i.

Stress er farligt

Derfor var der vel ikke noget mærkeligt i, at vi kom til at snakke om stress ved middagsbordet lørdag aften. Jeg var vist lidt klodset, da jeg kom med en bemærkning om, at stress absolut ikke er et problem i den virksomhed med 16 ansatte i alt, som jeg er medejer af. Vi har et revisionskontor, hvor vi er tre partnere og altså udover os selv 13 ansatte. Men vi har altså ikke endnu oplevet problemer med stress blandt de ansatte.

Vær glad for det, sagde min svigerinde, men i den her situation gælder det som i de fleste andre, at det er bedre at forebygge end at helbrede, så jeg vil i hvert fald anbefale, at I er opmærksomme på problemet. Hvis jeg var dig, sagde hun, ville jeg tage hånd om problemet og kontakte en fagperson, der kan fungere som stresscoach i jeres virksomhed.

Det gjorde mig lidt nysgerrig, for jeg kan selvfølgelig kun være enig i, at det er bedre at forebygge end at helbrede, men hverken mine to partnere eller jeg har på noget tidspunkt skænket det en tanke, så længe vi ikke har oplevet problemer med medarbejdere, der bliver syge af stress.

Coaching mod stress

Min svigerinde nævnte, at der faktisk er mange virksomheder, der har tilknyttet en fast stresscoach, som primært har til opgave at lære de ansatte at være opmærksomme på de første symptomer på stress og samtidig klæde både de ansatte og ledelsen på til at kunne gøre noget ved det, når problemet opstår. Og den slags er faktisk ikke specielt dyrt, og jeg kan garantere dig for, at det er væsentligt billigere for virksomheden end de udgifter, den må se i øjnene, hvis bare en enkelt medarbejder for alvor går ned med stress, understregede hun.

Det handler faktisk ikke kun om det forebyggende arbejde, for sådan en stresscoach kan også sætte ind med den rigtige form for stress hjælp, hvis en eller flere medarbejdere begynder at få symptomer på den form for stress, som man kan blive rigtigt syg af, fortalte min svigerinde.

Stress hjælp

Jeg følte mig efterhånden overbevist om, at det nok kunne være en god ide at tage problemet med risikoen for stress blandt medarbejderne op i vores virksomhed, så jeg spurgte min svigerinde, hvordan man bedst får taget hul på det spørgsmål uden at forskrække medarbejderne på nogen måde.

Jeg erfarede, at den bedste vej for os var at tage en certificeret uddannelse som denne, så jeg kan hjælpe direkte.

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.