Sygdom, død og ødelæggelse

Selvom det måske nok ligger noget i periferien af, hvad man ellers kunne forvente at finde på en hjemmeside som denne, der tidligere har været samlingspunkt for de sygeplejestuderende i Herlev, så vover vi alligevel det ene øje og berører emnet “Brætspil”.

Det naturlige spørgsmål for dig som læser er selvfølgelig hvordan brætspil, sygdom, død og ødelæggelse hænger sammen. Svaret er helt elementært: Emnet er godt både på film, i TV-serier, bøger og altså også som brætspil.

Et af de helt gode eksempler på et brætspil, der beskæftiger sig med lige præcis disse emner er brætspillet Pandemic, hvor op til 4 spillere arbejder sammen for at stoppe en pandemi. Hvis du ikke lige er helt stiv i det begreb, så kan vi fortælle, at det er en sygdom der breder sig med lynets hast blandt mennesker og dyr over hele verden. En helt igennem kedelig situation, som spillerne skal forsøge at stoppe.

Spillerne indtager i Pandemic forskellige roller (der er 7 at vælge imellem). De har hver især forskellige specialer og kombineres og bruges de rigtigt, så vinder I spillet. Kort sagt: Alle vinder eller alle taber. For mange vil dette spil derfor (modsat øvrige brætspil) være et spil, der på ingen måder giver anledning til fjendskab spillerne imellem. Du kan i købe Pandemic her.

Og apropos fjendskab så er King of Tokyo et prima eksempel på hvor forbistret uvenner man kan blive over et spil. Modsat Pandemic, hvor det gælder om at redde verdens befolkning, så gælder det om i King of Tokyo at smadre den japanske hovedstad. I er 2-6 genmuterede, ødelæggende kæmpemonstre, der ikke har noget højere mål i livet end at smadre hinanden og rykke byen i småstykker. Her kan man virkelig tale om død og ødelæggelse.

Dog er det hele lavet med et glimt i øjet, så børn ned fra 8-års-alderen kan faktisk også være med. Rent faktisk blev spillet kåret som årets familiespil i Danmark af den uafhængige brætspilspris Guldbrikken, da de i efteråret 2013 uddelte spilpriser.

King of Tokyo er i bund og grund et simpelt terningespil, hvor det gælder om at have held med terninger for på den måde enten at skade de andre monstre, skaffe penge eller øge berømmelsen. Skade de andre monstre giver sig selv. Lige så snart de ikke har mere liv, så dør de og er ude af spillet.

Pengene bruges på at købe ekstra kort, der f.eks. kan give mere berømmelse, skade øvrige monstre eller give dig andre fordele i spillet. Spillet er fint balanceret og man kan vinde både hvis man er det eneste tilbageværende monster eller hvis man lykkes med at blive superberømt (læs: får 20 stjerner).

Med andre ord er der rige muligheder for at blive uvenner i dette suveræne brætspil. For “hvorfor går du efter at dræbe mig, når du kunne have vundet ved at slå efter stjerner?”. Hævn kan sommetider være en del af motivet og hævn er der rige muligheder for at få, for et spil tager omkring 20-30 minutter, så man kan nå usædvanlig mange på en aften. Det koster i øvrigt lige lidt mindre end 300 kr. og kan bl.a. købes lige her.

Så jo, sygdom, død, ødelæggelse og brætspil går altså fint hånd i hånd.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.