Våbenskabet var tømt

Det var noget af en voldsom anmeldelse om et indbrudstyveri, vi i vores forsikringsselskab modtog for nogle dage siden. En af vores kunder havde haft indbrud, mens hans store landejendom stod helt tom, fordi familien var bortrejst på weekend. Tyvene havde fjernet en masse af indboet, som i dette tilfælde omfattede temmelig dyre designermøbler, store fladskærmsfjernsyn og flere computere.

Men det mest bemærkelsesværdige ved tyveriet var, at vores kundes pænt store samling af våben og ammunition også var stjålet. Derfor tog politiet også sagen meget alvorligt, for vores forsikringstager havde som sagt haft et ret stort våbenlager, som i øvrigt var helt lovligt i form af diverse våbentilladelser, og desuden havde alle våben og ammunitionen været forsvarligt låst inde i mandens store våbenskab, som han havde købt her: http://sie-hunting.com/produkter/355-vaabenskabe/

Jeg tog ud til ham i min egenskab af taksator for at få et præcist billede af værdien af de stjålne effekter. Det blev et godt besøg, fordi manden omhyggeligt havde opbevaret alle kvitteringer for de ting, der var blevet stjålet. I den forbindelse udtrykte han i øvrigt stor lettelse over, at det ikke var lykkedes tyvene at opbryde det indmurede pengeskab, hvor familien blandt andet opbevarede hans kones temmelig dyre smykker.

Men i det rum, hvor manden havde sin våben, var der stort set ryddet for alt. Vi skrev omhyggeligt ned, hvad der manglede, og jeg blev en smule forundret over, at manden også nævnte et luftgevær, for jeg har aldrig hørt om, at man bruger luftgeværer til jagt.

Det gør man heller ikke, smilede manden, men jeg har to sønner, som glæder sig til, at de bliver gamle nok til selv at få jagttegn, så de får lov til at øve sig i skydning med det Gamo luftgevær, som jeg gav dem i julegave sidste år.

Derimod var der jo ikke noget overraskende i, at tyveriet også omfattede flere jagtrifler og haglgeværer, og jeg forstod bestemt godt, at politiet var noget bekymret over dette indbrud, for manden havde haft et ganske stort lager af ammunition til både riflerne og haglgeværerne.

Jeg kunne godt fornemme, at det ville blive til noget af en udskrivning for os som forsikringsselskab, for der var i alle tilfælde tale om temmelig kostbare varer. Der var ingen tvivl om, at vores forsikringskunde er en mand med sans for kvalitet og økonomisk styrke til kun at købe det bedste.

Blandt de stjålne effekter var der også flere kikkerter, som manden faktisk også havde haft liggende i sit våbenskab, som tilsyneladende var blevet brudt op ved at skære en låsepal over med en vinkelsliber.

Men også for den type udstyr havde vores kunde omhyggeligt gemt kvitteringerne, så det var muligt for os at fastsætte nyværdien af de stjålne ting. Jeg blev lidt forbavset over, hvor dyr for eksempel en Bresser kikkert egentlig er, men dokumentationen var helt i orden, så det kunne jeg ikke brokke mig over.

Sammen med de effekter, der var stjålet i familiens stuer, er jeg sikker på, at erstatningssummen vil løbe op i noget mere end en halv million kroner.

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.