Bedste bøffer i Roskilde?

En af mine gamle skolekammerater, som jeg har holdt kontakten med gennem alle de 20 år, der er gået, siden vi tog studentereksamen, er en driftig mand med masser af gode ideer, så Gert klarer sig godt sådan rent økonomisk.

Gennem de senere år har han oparbejdet en virkelig god forretning med at levere emballage til restauranter, der også tilbyder deres kunder middagsretter som take away. Og Gert fik faktisk ideen til sit firma en aften, hvor min kone og jeg spiste sammen med Gert og hans daværende kone.

De var begge kommet lidt sent hjem fra arbejde, så de havde besluttet at bestille noget mad på en restaurant – for eksempel Jensen’s i nærheden og så hente maden, så vi kunne spise den hjemme i deres hyggelige lejlighed inde i det indre København.

Det var også dejlig mad, vi fik, men den emballage, restauranten havde brugt til maden, var bestemt ikke noget at skrive hjem om, som Gert bemærkede. Og det var den oplevelse, der gav ham ideen til det firma, han nu driver.

Han begyndte allerede samme aften at skitsere sine tanker for os andre. Der er mange restauranter med takeaway i København, så hvis man får fremstillet noget velegnet emballage, der både gør arbejdet nemmere for restauranten og præsenterer maden lidt lækrere for kunderne, bør der være en solid kundekreds, mente Gert.

Jeg var vist lidt skeptisk, selv om jeg godt kunne se ideen, men jeg mente nu, at man i en emballagevirksomhed skulle have et noget større sortiment for at klare sig. Gert derimod var overbevist om, at hvis man fik konstrueret den helt rigtige emballage, ville det være muligt at oparbejde en så stor kundekreds, at projektet kunne gøres bæredygtigt.

Og Gert gik i gang med sit projekt. Han designede selv forskellige former for emballage og fik et firma til at producere nogle prøveeksemplarer. Så gav han sig til at besøge en række restauranter med takeaway på Sjælland for at præsentere sin emballage, og der viste sig hurtigt pæn interesse for hans kasser og poser.

I starten arbejdede han med projektet i sin fritid, men ret hurtigt opsagde han sin ellers gode stilling og gik ind i arbejdet på fuld tid. Hans første kunder udenfor hovedstaden var tre forskellige restauranter med takeaway i Roskilde, og derefter voksede hans kundekreds med noget i retning af stormskridt.

Selv er jeg jo nok mere til området omkring Hillerød 🙂

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.