Bondehusvinduer eller ej?

Man får nemt et lille sug i maven, når man er kommet i den situation, er man er blevet i stand til at bytte den mellemstore fireværelses lejlighed ud med eget hus på en super godt beliggende grund, som ganske enkelt er den bedste beliggende, vi overhovedet kunne ønske os.

Men sådan er det for min mand og mig, efter at vi i snart 10 år har været meget fornuftige sådan rent økonomisk og sparet ganske pænt op. I går var vi i banken for at snakke om mulighederne for at købe vores ønskegrund  og derefter bygge et hus på den. Vores bankrådgiver sagde rent ud, at med den store opsparing, vi har præsteret, kan vi gøre næsten som det passer os.

Og i dag har min mand så brugt et par timer på at indsamle en masse brochuremateriale, som vi kan hente inspiration fra – og ja, han var da også lige omkring ejendomsmægleren og give besked om, at vi gerne vil købe grunden til den udbudte pris.

Så her i aften har vi siddet og kigget på det materiale, min mand har indsamlet, ligesom vi har surfet lidt rundt på nettet. Vi er enige om, at vi vil bygge et hus i et plan, og det skal udstråle hygge og varme, så vi har på forhånd valgt, at det skal bygges i mokkafarvede mursten.

Men så kom vi til at diskutere, hvilken form for vinduer, vi vil have i huset. Min mand lagde ud med, at han mente, vi skulle have vinduer uden sprosser af nogen art. Jeg smilte lidt ved mig selv, for det ligger ligesom i luften, at min mand vil tage sig af at holde vinduerne rene udvendigt, og så er det selvfølgelig nemmere med vinduesglas uden sprosser. Vi fik en masse inspiration på nettet – blandt andet fra http://www.jna.dk/ og fra http://www.sparvinduer.dk/

Jeg fik ham nu hurtigt overbevist om, at store, glatte glasflader nok ikke lige er det, der udstråler mest hygge, så vi endte med at diskutere, om det skal være rigtige bondehusvinduer, der er delt op i to lodrette halvdele med et par tværgående sprosser i hver, eller om vi i stedet skal vælge nogle helt traditionelle dannebrogs vinduer fra JNA for eksempel.

Vi nåede ikke til en endelig beslutning, men jeg kan da glæde mig over, at jeg så hurtigt fik ham overbevist om at vende ryggen til store, ubrudte glasflader.

Med hensyn til de udvendige døre var vi helt fra en start enige om, at vi skal have solide døre i gedigent træ og uden glas i selve dørene. Vi vil eventuelt have en høj, lodret rude ved siden af entredøren, så man har chance for at se, hvem det er, der ringer på dørklokken.

Noget andet er det med den terrassedør, vi selvfølgelig skal have ud mod terrassen og haven. Den skal være med to ruder i, så man kan nyde udsigten gennem den. Det samme gælder vinduespartiet ud mod terrassen, hvor vi vil frafalde ønsket om bondehusvinduer, for her skal vi have store, ubrudte glasflader, så udsigten ned til engen og søen ikke bliver generet af diverse sprosser.

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.