Bredbånd og økonomi

Selv om at det var næsten 10 år siden, at jeg sidst havde set Chresten, faldt vi hurtigt tilbage i de samme roller, og snakken gik lystigt. Chresten og jeg havde været arbejdskollegaer i næsten 18 år, da softwarefabrikken blev opkøbt og flyttet til Polen for ca. et årti siden.

Chresten flyttede til Sjælland, og jeg blev i Jylland, og derefter ophørte kontakten mellem os langsomt. Helt tilfældigt faldt jeg over Chrestens linkedin profil, da jeg sad og surfede på internettet, og jeg besluttede mig for at kontakte ham.

Chresten blev meget glad, da jeg ringede til ham, og vi besluttede os for at mødes hjemme hos mig ugen efter. Der var sket meget på de næsten 10 år, så vi snakkede til langt ud på natten.

Arbejde i et teleselskab

Chresten havde fået arbejde hos et teleselskab, hvor han kørte rundt og installerede bredbånd for kunderne. Han har altid haft en stor interesse for computere og bredbånd, så det var et helt naturligt valg, kan man sige. Chresten var meget imponeret over udviklingen inden for bredbånd, og han sad og lavede udregninger, som viste, hvor hurtigt internettet var blevet gennem årene.

Chresten lavede bl.a. en udregning, som viste, at hvis man ville downloade et musiknummer med en 256 Kb ADSL forbindelse, så ville det tage ca. 12 min. Hvis man derimod sad med en 20 Mbit ADSL forbindelse, så kunne det gøres på ca. 12 sekunder.

Jeg har aldrig rigtig gået op i computere og bredbånd, men det var faktisk meget interessant at høre ham fortælle om udviklingen. For at være helt ærlig, så ved jeg ikke en gang hvilken bredbåndsforbindelse, jeg selv har i huset.

Jeg skiftede abonnement for nogle måneder siden, da jeg faldt over en side på internettet, som sammenlignede de mange forskellige bredbånd priser. Ud fra priserne og hastighederne kunne jeg se, at jeg betalte for meget, og jeg valgte derfor at skifte.

Jungle med bredbånd

Det er dog lidt af en jungle med alle de bredbåndsudbydere, for det er jo ikke kun bredbånd, de tilbyder, men også tv-pakker og mobilabonnementer. Valget stod mellem Fullrate, Stofa, Telmore, Oister, Waoo, Telia, TDC eller Yousee, og jo flere produkter man tilvælger, jo billigere bliver det. Uanset hvem man vælger, så er det vigtigt at sammenligne de mange bredbånd priser en gang i kvartalet, for de ændrer sig konstant.

Men som sagt så interesserer jeg mig ikke rigtig for teknik. Min store passion er inden for økonomi, og derfor var det også en lykkelig dag for mig, da jeg blev ansat i den lokale sparekasse.

Jeg synes, at det er super spændende at sidde og snakke økonomi med mine kunder. Det er dog blevet noget sværere at gøre dem alle sammen glade, da kravene for at låne penge er blevet væsentligt skærpede. Før finanskrisen kunne vi næsten gøre, som det passede os, og vi lånte bogstavligt talt penge ud til højre og venstre, men det har ændret sig fuldstændigt.

Vil man låne penge nu om dage, så skal man kunne opfylde en række skrappe krav. Der er krav til bl.a. historikken, som betyder, at hvis du ofte har overtræk på din konto, så vil det trække gevaldigt ned. Der er krav til rådighedsbeløbet, som er sat voldsomt i vejret. Har du ikke x antal tusinde kroner til rådighed hver måned, så kan det være et problem. Derudover er der krav omkring pant, fast arbejde, alder, eventuelle kautionister osv. osv.

Jeg må desværre give afslag til rigtig mange kunder hver uge, som ellers er og har været gode loyale kunder i banken i mange år. Jeg ville ønske, at jeg kunne give dem alle det banklån, som de ønsker, men tiderne har bare ændret sig, og bankerne har lært af deres fejl.

Jeg ved at flere af mine kunder, som har fået afslag, har lånt penge online. Online lånefirmaer stiller slet ikke de samme krav, som bankerne gør. Jeg har ladet mig fortælle, at for at låne penge online skal man blot være fyldt 18 år, man skal have fast indtægt, man skal have bopæl i Danmark, og man må ikke være registreret i RKI.

Man behøver endda ikke at stille sikkerhed for at låne pengene. Lån uden sikkerhed ville være utopi i en almindelig bank, men ikke desto mindre kan det lade sig gøre på nettet. Og det er ikke just småbeløb, man kan låne på nettet. Helt op til 300.000 kr. kan man låne, og hele processen tager kun ca. 15 minutter inkl. at blive godkendt.

At låne penge online er helt fint

Låne penge online som for eksempel via hjemmesiden kviklaan-info.dk er sikkert en god løsning for nogen, men uden at vide det så må renten være højere end i en almindelig bank. Omvendt bliver de også nødt til at have en højere rente, da de jo ikke har nogen form for sikkerhed for de mange penge, som de låner ud. Når jeg snakker renter og renteudgifter med mine kunder, gør jeg altid meget ud af at fortælle, at de altså er fradragsberettigede, hvilket der er mange, som ikke ved.

Jeg er dog glad for at se, at der til stadighed dukker gode steder op, hvor lånelystne danskere kan vælge og vrage mellem lån – det er jo smart! Og smart er netop navnet på denne hjemmeside: https://smart-lån.dk/

Nå, det var jo ikke bredbånd og penge, denne artikel skulle handle om, men nærmere mit møde med Chresten. Chresten og jeg har efterfølgende aftalt, at vi skal mødes mindst 2 gange om året, så det vil jeg glæde mig til.

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.