Displays til filmpremiere

Det var et heldigt sammentræf, at min kone og jeg for en god måneds tid siden var med til verdenspremieren på en ny film i en meget stor biograf i London. Vi fik aftenen før premieren foræret to billetter af en mand, vi mødte i baren på det hotel, hvor vi holdt en uges ferie i den engelske hovedstad.

Det var tilfældigt, at vi faldt i snak med ham, men vi havde faktisk en hyggelig aften, selv om jeg fra tid til anden havde en fornemmelse af, at han måske var lige lovlig interesseret i min kone. Han fortalte, at han var filmproducer og nævnte også, at han var taget til London, fordi der aftenen efter skulle være premiere på en film, han havde produceret. Og så spurgte han pludselig, om vi kunne være interesseret i at overvære premieren, for han havde faktisk et par billetter i overskud.

Det ville vi gerne, og det viste sig også at blive noget af en oplevelse, for alle sejl var sat til for at markere begivenheden, som også havde deltagelse af en række kendte skuespillere og andre filmfolk.

I løbet af dagen valgte vi at lægge vejen forbi den pågældende biograf og kunne konstatere, at man var i fuld gang med at forberede aftenens premiere. Ude på det brede fortov var der stillet en række A-formede gadeskilte med reklamer for filmen, og vi fik det indtryk, at der nok var tale om en film, som man forventede sig en del af, selv om vi på det tidspunkt ikke havde hørt om den før.

Da vi om aftenen steg ud af vores taxi, gik vi lige ud på en bred, rød løber, som i begge sider var afgrænset af nogle afspærringsstolper med udspændte reb imellem, så uvedkommende ikke kom alt for tæt på berømthederne.

Udenfor biografen var de gadeskilte, vi havde set om dagen, fjernet igen for ikke at stjæle pladsen fra de mange tilskuere, der var stimlet sammen. I stedet var der langs muren opstillet en lang stribe roll-ups med billeder fra filmen, som formentlig mest var møntet på tilskuerne og ikke så meget på os, der skulle ind til premieren.

Indenfor i biografens store foyer blev vi modtaget med et glas champagne, og vi noterede os en hel del kendte ansigter, selv om jeg må indrømme, at jeg ikke kunne sætte navne på dem alle sammen.

Vi vidste ikke på forhånd, at vi ville blive budt på noget at spise efter filmforevisningen, men rundt omkring i foyeren var der nogle menukortholdere, så vi kunne studere menuen for aftenens måltid efter filmpremieren. Spisningen foregik dog stående ved høje, runde borde i foyeren.

Vi havde god tid inden selve filmforevisningen, så vi slentrede rundt i foyeren, som på væggene var udsmykket med en masse gamle filmplakater fra de film, der har haft urpremiere i biografen. Plakaterne var sat op i nogle flotte plakatophæng i mahognitræ, og min kone og jeg kunne konstatere, at vi trods alt havde set en hel del af de film, der havde haft premiere i den biograf.

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.