Hvad er jordvarme?

Hvis du har undersøgt lidt inden for diverse muligheder for at lave energi på en mere miljørigtig måde, er du sikkert stødt på en hel masse forskellige metoder. Der er mange forskellige muligheder, hvis man gerne vil undgå de traditionelle former, som fjernvarme og oliefyr, men en af de rigtigt gode er jordvarme. Jordvarme er en slags opvarmning hvor man udnytter den varme solen giver til jorden. Der ligger en masse rør gravet ned i jorden, og så udnytter en varmepumpe den væske der flyder rundt til at varme dit hus op. Jo længere denne slange er, jo mere varme kan du få ud af det, og jo flere penge kan du spare.

Mindre CO2-udslip end ellers

En af de store fordele ved jordvarme er at du kommer til at lukke meget mindre CO2 ud i atmosfæren, og altså hjælper til at reducere vores negative effekt på miljøet ved ikke at bruge varme fra traditionelle kraftværker der enten brænder kul eller andre fossile brændstoffer af, for at skaffe varmen. Ikke nok med at du lukker mindre CO2 ud, men du kan også spare mange penge på det, så det er bare om at få det sat op.

 

 

Disclaimer

1 kommentar

  1. Min kone og jeg kan varmt anbefale jordvarme. Vi har haft jordvarmeanlæg i snart 4 år, og det fungerer upåklageligt, samtidig med at det sparer os en masse penge på varmeregningen.

Skriv et svar

Your email address will not be published.