Pejse hygge

Der er efterhånden et større antal danskere der savner hyggen der følger med ilden i en pejs. Uheldigvis er det ganske få hjem der kan få pejse, de fleste lejligheder har ikke muligheden, og i flere huse er det dyrt at etablere en skorsten lige hvor man ønsker at placere pejsen. Vauni har heldigvis en løsning der bringer hyggen tilbage i hjemmet, helt uden en skorsten der diktere hvor din pejs kan placeres.

Hos vauni findes der pejse uden skorsten

Den svenske virksomhed Vauni har udviklet en serie af pejse der hverken kræver skorsten eller aftræk. Pejsene anvender bioethanol som sin kilde til hyggelige flammer der giver lidt varme – helt fri for sod og aske.

http://www.youtube.com/watch?v=7PcqZSKU6rw

Et væld af modeller

Der er et stor udvalg af forskellige pejse at vælge imellem hos Vauni, og du finder pejse indenfor tre kategorier:

  • Vægpejse – pejse der monteres nemt på væggen
  • Gulvpejse – pejse der kan stå frit på gulvet
  • Pejseindsatse – brændkar der kan integreres i væggen helt uden skorsten

 

Indenfor hver kategori findes der forskellige designs, hvilket uden tvivl gør at du kan finde en pejs der passer ind i dit hjem. Fælles for alle pejsene (undtagen indsatse) er at du nemt kan flytte rundt på dem hvis du skal flytte, eller bare vil ændre på indretningen.

Globe er en unik pejs

En af de absolut mest populære pejse fra Vauni er pejsen Globe. Med sin unikke form passer den ind i næsten alle hjem, og den ser også fantastisk flot ud selvom den ikke er tændt. Pejsen findes i flere udgaver, herunder i to farver – sort og hvid, samt med en indsats i støbejern eller granit. Du kan som tilkøb få en høj fod, derved kan man få et bedre udsyn til ilden fra eksempelvis spisebordet.

Sikkerhed står højt hos Vauni

Til trods for at der ikke er meget regulering af pejsene fra statens side, har Vauni sat særlig fokus på at producere pejsene med en streng fokus på sikkerhed. Det er bl.a. derfor at samtlige pejse er blevet testet og godkendt af Kiwa Swedcert. Samtlige pejse har også et unikt brændesystem der gør at bioethanolen ikke bliver for varm, og som samtidig binder væsken i brændkarret.

Sådan fungerer pejsene

Har du ikke hørt om de unikke pejse før kan jeg kort fortælle dig hvordan de fungerer her. Man har en beholder i pejsen der påfyldes med bioethanol som herefter antændes med bioethanol. Man kan regulere flammens størrelse, eller slukke helt for pejsen. Man får en varmemængde der svarer til en radiator på fuld effekt, og der er næsten ingen vedligeholdelse.

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.