Klart udsyn

Min gode ven gennem mange år, Oluf, er en type, der altid skal have et eller andet større projekt i gang. Han har det bedst med at lave mest muligt selv, og jeg skal da ærligt indrømme, at han har masser af håndværksmæssige kvaliteter, selv om han ligesom jeg selv er bankuddannet.

Oluf er samtidig typen, der ikke ofrer flere penge på noget end allerhøjst nødvendigt. Det er også kommet til udtryk i hans igangværende projekt, som går ud på selv at bygge et sommerhus på en grund, han købte temmelig billigt sidste år.

Olufs ide går ud på, at han vil bygge huset stort set kun af genbrugsmaterialer, når man lige ser bort fra VVS-arbejdet og de elektriske installationer. Derfor startede han med at finde forskellige byggematerialer, før han gik i gang med selve projektet.

Jeg tilbød på et tidspunkt at give ham en hjælpende hånd med byggeriet, så vi har allerede nu haft en del hyggelige weekends ude på hans sommerhusgrund, hvor vi så overnatter i min campingvogn.

Oluf havde for længst støbt fundamentet, da jeg kom ind i billedet, og han havde også fået fremskaffet en stor del af de nødvendige byggematerialer. Han viste mig en større samling vinduer, som han havde købt særdeles billigt, fordi de stammede fra et hus, der skulle rives ned for at give plads til et nyt stykke motorvej.

Huset var ganske vist temmelig gammelt og lettere forfaldent, men ejeren havde indenfor de seneste år bygget to udestuer til huset, og det var noget af en tilfældighed, at Oluf havde fået nys om de næsten nye vinduer, idet hans nabos bror er ansat i et nedbrydningsfirma og havde nævnt det for Oluf en dag, da han besøgte sin bror. Så det var fra de to udestuer, de billige vinduer stammede.

Oluf havde været på besøg i nedbrydningsfirmaet for at se på vinduerne, og han havde konstateret, at de ville passe fint ind i den stil, han havde tænkt sig til sommerhuset. Under besøget i firmaet havde han også fået øje på en facade dør, der så ud næsten som ny, og der var tale om en forholdsvis dyr dør, hvis man skulle købe den fra ny, men fordi den også stammede fra en nedbrydning, fik han den til under en tredjedel af nyprisen.

Oluf fortalte, at han havde set sig grundigt omkring ude i det nedbrydningsfirma, og han var faldet om en stor stak tagplader af stål, som også så hele og gode ud. Han havde i forvejen tænkt sig at lægge et ståltag på sommerhuset, og da der var rigeligt med kvadratmeter i den store stak ude i nedbrydningsfirmaet, købte han partiet.

Han havde også, inden byggeriet startede, købt de seks indvendige døre, sommerhuset skulle udstyres med, og da han også havde købt det nødvendige tømmer og planer – dog ikke genbrugsvarer – kunne vi for alvor komme i gang med byggeriet. Lige nu er det billigst at købe døre her: http://www.net2kompagniet.dk/doere/

Nu er vi færdige med råhuset og mangler kun noget indvendigt arbejde, blandt andet montage af køkkenelementer, som Oluf også har købt brugte.

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.