Sundhed kommer først

Der er en talemåde, der siger “Vi lever kun én gang”, og det er faktisk lidt noget sludder, for jeg ser det sådan, at vi lever hver dag – og at hver dag er en mulighed for at opnå lykke, skabe nyt og have det godt. Desværre er der mange mennesker, der ikke har muligheden for at nyde deres livsdage på samme vis som vi andre: De, der er syge. Og sygdom er jo hver mands herre, som det siges. Når det er sagt, er der altså også en stor gruppe af mennesker – faktisk over 40% af Danmarks befolkning – der har taget et bevidst valg om IKKE at være sunde, IKKE at få det maksimale ud af hver dag og IKKE sikre de bedste betingelser for et behageligt liv: De 40% af danskerne, der er overvægtige.

Rund – tyk og glad?

Vi kender jo alle til de her mennesker, der er tykke eller ligefrem fede, og som fremstår som jublende glade mennesker. Nogle ganske få af dem er det faktisk også, men flertallet af dem er mennesker, der via deres overvægt lider af en lang række skavanker lige fra åreknuder over sukkersyge til betydeligt øget risiko for cancer. Mange af dem kan heller ikke finde en livspartner, da de fleste trods alt ikke ønsker en partner, der er fed.

En mand med hængevom kan synes som den hyggelige og joviale fætter, og den fede pige med de runde kinder og det evige smil kan synes som et billede på lykken selv. Men sagen er, at overvægt forkorter livet, besværliggør livet og i øvrigt også ender med at være en alvorlig trussel mod økonomien i samfundet (fede mennesker kræver megen pleje senere).

En af mine venner blev inspireret til at omlægge sin livsstil efter at have fundet hjemmesiden her: http://www.alun.dk/

 

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.