Pinligt at låne penge i banken?

For nogle mennesker er det at gå i banken for at låne penge en yderst ubehagelig oplevelse – og desværre er der også af og til ganske gode grunde til, at det føles ubehageligt. De gamle og selvfede banker er ikke altid lige venlige, og det har skabt et stort behov for at kunne låne penge online. Et marked der reelt set slet ikke adresseres af de gamle banker, og det kan de såmænd godt mærke på bundlinjen, men de gør bare ikke noget ved det!

Der er en lang række driftige virksomheder, der i dag tilbyder lån – lige fra store til små lån – til pengehungrende danskere. Og modsat de regulære banker er det både hurtigt og helt uden berøringsangst at låne online.

Virksomheder som LÅNLET, L’EASY, D:E:R, SELENE FINANS, PENGEAUTOMATEN, GE MONEY BANK, IKANO og FERRATUM er kendte for at yde lån fra ganske få tusinde kroner og op til 300.000 kr. online og uden at låntager skal stille op til forklaringer i en bankfilial. Trods lidt højere renter og gebyrer er det en låneform, der tiltaler danskerne i en sådan grad, at området er i en konstant vækst og har været det i årevis.

Kreditværdighed?

For at kunne låne online, er det egentlig blot en betingelse, at der er en fast indtægt, der står mål med lånets størrelse – og at låntager ikke er registreret i RKI (som retteligt hedder Experian i dag).

Er man registreret som dårlig betaler i RKI, er der ifølge Morten fra hjemmesiden TRYGT BANK stadig muligheder for at komme videre. Siden tilbyder faktisk en service, der kan hjælpe uheldige mennesker ud af RKI.

Hvad kan man låne til?

Stort set hvad som helst. Eller rettere: Hvad som helst! Långiverne blander sig overhovedet ikke i, hvad lånet bruges til, da denne type lån gives uden sikkerhed. Og det er altså også forklaringen på, at online lån generelt er lidt dyrere end tilsvarende lån i banken. Problemet med banklån er bare, at bankerne ofte siger nej – også når der ikke synes at være reelle grunde dertil.

Vores råd til dig hvis du skal låne på nettet:

  • Få tilbud på lån fra flere lånudbydere – benyt hjemmesider som for eksempel kviklaan-info.dk
  • Husk at regne på renter og gebyrer, så du ved, du har råd til afdragene
  • Lån aldrig mere, end du reelt har brug
  • Husk, at alle lån altid skal betales tilbage 😉

God fornøjelse derude!

 

 

 

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.