Låst ude på Nørrebro

Jeg har boet på Nørrebro i mange år – faktisk i 3 forskellige lejligheder indtil nu. Og jeg har set bydelen udvikle sig over en årrække. Godt og skidt mellem hinanden – men heldigvis mest godt. Jeg har set alt muligt ske, og jeg har prøvet lidt af hvert selv – men indtil i forrige uge havde jeg aldrig formået at låse mig selv ude. Men en gang skal jo være den første…

Lynhurtig låsesmed

Det var selvfølgelig en fredag eftermiddag, da jeg kom hjem og måtte konstatere, at min nøgle var væk. I samme øjeblik, jeg opdagede det, vidste jeg også, hvad der var sket – den var røget med ud af lommen, da jeg tidligere rodede efter mit buskort. Og det var noget skidt.

Mest skidt fordi jeg var så dum at have en lille mærkat med mit navn på nøglen, og da mit navn  er ganske sjældent, ville det være en smal sag for en mindre hæderlig at finde ud af, hvor jeg bor. Altså måtte jeg finde en låsesmed på Nørrebro – og det i en fart.

Myldretid og fredag

Jeg var næsten grædefærdig, for hvordan får man en låsesmed  i København frem en fredag eftermiddag i myldretiden i en fart?

Jeg ringede på hos naboen, og der var der hjælp at hente. Han sagde, at jeg skulle ringe på et nummer, han gav mig – og det gjorde jeg så. Der blev svaret med det samme – og navnet overraskede mig en del. Stemmen sagde nemlig “Den Cyklende Låsesmed København“. Cyklende? Ja – det var altså hvad han sagde.

Jeg forklarede mit problem, og han bad mig tage et billede af min dør med låsen, så han kunne se, hvad han skulle medbringe. Det gjorde jeg, sendte det til ham med en SMS – og så gav han mig en yderst fordelagtig pris, som jeg med det samme accepterede. I den situation kunne han have forlangt næsten hvad som helst, men det gjorde han ikke – stor ros for det!

Oplukning af dør og ny lås

Han dukkede op 20 minutter senere! På en fredag i myldretiden. Havde han kørt i bil, havde det taget ham en time at køre og en halv at finde parkering. Men nu stod han der – sød ung fyr med tydeligt tjek på det med låse.

Da han først havde forvisset sig om, at jeg var retmæssig til at komme ind i lejligheden, tog det kun et øjeblik at få åbnet døren. Mens jeg lavede en kop kaffe til ham, monterede han ny lås, gjorde rent efter sig – og gav mig så det råd, at jeg aldrig igen skulle skrive mit navn eller adresse på en nøgle eller nøglebundt.

Så var han klar til at smutte – og jeg var så glad for hans hurtige service!

Hvis du bor i København, kan du tjekke de områder, låsesmeden arbejder i her:

 

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.