Mikrofonen er afgørende

Du har en mikrofon i din telefon. Du har en mikrofon på din computer. Men de mikrofoner kan du jo ikke bare lige pille ud og tilslutte til din højtaler, når du spiller guitar vel? De mikrofoner, der sidder i telefonen eller pc’en, er ikke velegnede til fx brug i et musikstudie, eller ved en koncert.

Gå efter god lyd

Måske er, du podcaster og vægter meget, at lyden skal være i top. Det kan tænkes, at du måske gerne vil interviewe en ekspert om det emne, som din podcast skal handle om. Du har derfor brug for en mikrofon, der kan fange lyden og få den gengivet godt. Selvom du måske synes, at lyden er fin, når du optager selve interviewet, så kan der være problemer i både din og din samtalepartners ende. En god mikrofon er derfor en god idé.

Måske er du sanger. Du vægter, også at lyden er god, når du synger. Fx til koncerten. Eller hvis I er i studiet for at indspille. Lyden skal være god.

Alsidig og god mic

Et godt bud på en rigtig god mikrofon, som er alsidig, er fx en Shure SM7B. Den kan anvendes i studie, fx til sang. Den er også god til podcasts. Oprindeligt var den udviklet til brug i radioen. Og ja, skal den bruges til fx interviews til et podcast, så er det en rigtig god idé, at du også får en mikrofonarm, så du ikke behøver at holde mikrofonen. En mikrofonarm minder meget om en arkitektlampe. Du kan indstille den, så passer til dig. Se her: https://www.soundstorexl.com/produkter/5006-mikrofon-arm/ Er du sanger, så kan en Shure SM7B også være et godt valg. Også selv om det oprindeligt ikke var udviklet til det brug. Den har dog vist sig at være udmærket. I dette tilfælde har du dog ikke brug for en mikrofonarm. Snarere et stativ.

Måske er du foredragsholder og har brug for en mikrofon. Men fordi du bevæger dig meget under foredraget, og fordi du måske har brug for at holde dine hænder fri, så vil en Shure SM7B måske ikke være den bedste løsning. Her vil det helt sikkert være en bedre løsning med de her små, næsten usynlige og trådløse mikrofoner, som du kan sætte på hovedet.

Er du måske trommeslager, ja så har du også brug for en mikrofon, som kan fange de helt dybe lyde fra trommen.

Lav en god definition

Uanset hvad det er, som du optager, så er en mikrofon et must have. Din opgave er at definere, hvad du skal bruge mikrofonen til. Og ofte vil du kunne finde en mikrofon, der faktisk kan dække flere opgaver end bare en. Fx både tale og sang. Fx en Shure SM7B, som er god til både tale og sang. Der er mange muligheder. Det kræver lidt benarbejde at finde den helt rigtige mikrofon. Men heldigvis, så er der mange specialister og eksperter derude. Spørg dem. Spørg andre ligesindede om deres erfaringer med mikrofoner. Hvordan fungerer den, de bruger for dem? Spørg i musikforretninger. Du skal nok finde den mikrofon, som netop du har brug for.

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.