Skilte billigere end annoncer

Jamen, er du klar over, hvad det koster at annoncere i de store, københavnske dagblade, spurgte min fætter, Torben, da vi sad og snakkede om, hvordan han skulle få fastslået sit navn som nyetableret el-installatør, så potentielle kunder valgte at kontakte ham, når de skulle have løst en eller anden opgave indenfor hans felt.

Og jeg er da godt klar over, at det er dyrt at indrykke annoncer i dagbladene, men de priseksempler, Torben kom med, overraskede mig alligevel, så jeg måtte give ham ret i, at det nok var en bedre løsning at gøre hans nye firma synligt i gadebilledet på en anden måde.

Synlige reklameskilte

Det er selvfølgelig oplagt at vise firmaet frem via nogle meget synlige skilte ved virksomhedens domicil, men det er trods alt begrænset, hvor mange mennesker der lige præcis passerer forbi på den gade, så der skal langt mere til, sagde Torben.

Han har startet sin virksomhed med kun en enkelt bil, fordi han endnu ikke har arbejde nok til andre end sig selv, men det er selvfølgelig oplagt at klistre den bil til med en tydelig bilreklame, så folk får øje på firmanavnet, telefonnummeret og adressen på den webside, som Torben har fået etableret.

Bilreklamer

Jeg foreslog ham, at han jo kunne sætte en tilsvarende reklame på sin privatbil, men det havde han allerede tænkt på, og han har taget kontakt til et firma, der er specialister i bilreklame i Kbh. Han venter nu bare på at få et prisoverslag, så han kan beslutte sig for, hvor meget der skal reklames på den måde.

Sagen er nemlig, fortalte Torben, at det pågældende firma også udfører det, man kalder en bilindpakning med folie, hvilket vil sige, at hele bilen påføres en folie i en farve efter mit valg og med al den tekst på, jeg kunne ønske. Det er en noget dyrere løsning end almindelig bilreklame med nogle streamere, der klæbes på lakken, men man kan på den måde skabe en kørende reklamesøjle, som folk virkelig kan få øje på, fortalte han.

Jeg har fuld forståelse for, at Torben vil passe godt på sine penge, for der er rigeligt med andre ting at bruge midlerne til, når man er i et nyt firmas startfase. Men på den anden side er det nødvendigt at køre sit firmanavn kendt, hvis man satser på at udvide, og det gør Torben helt sikkert.

Hvad med byggepladsskilte

På en måde har han fået en god start, idet han vandt sin første entreprise i en licitation i forbindelse med opførelsen af et nyt kontorhus i den indre by. Det er ikke verdens største entreprise, som Torben udtrykker det, men det er da i hvert fald en start, og rent reklamemæssigt er det også meget godt, for byggeriet foregår på en meget synlig adresse, og hans nye firma er naturligvis repræsenteret på de byggepladsskilte, der er sat op på et plankeværk ud mod fortovet.

Nu håber jeg for Torben, at han får succes med sin nystartede virksomhed, og jeg er fortrøstningsfuld, for Torben er i hvert fald en dygtig håndværker. Og han har taget et mindre lån online for at starte, så bare han kan betale tilbage.

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.