Trommer og harmonika

Nu har jeg i et par dage været persona non grata hos vores datter Laura, så jeg må erkende, at man skal vare sin tunge overfor sådan en teenager i puberteten. Laura er 14 år, og på lørdag skal hun for første gang til en af de hyppige ungdomsfester i den ungdomsklub, hvor hun for nylig er blevet medlem.

Fester med et ry

Festerne i klubben har et godt ry blandt forældrene, fordi medarbejderne samt nogle frivillige blandt forældrene lægger mange anstrengelser i at holde dem totalt alkoholfrie. Og hvis nogle af de unge møder op efter at have drukket hjemmefra, bliver det stort set altid opdaget, og så bliver de sendt hjem igen.

Til disse fester sætter ungdomsklubben en ære i, at der helst skal være levende musik, som de unge kan danse til, og det var i den forbindelse, at jeg fik gjort Laura stiktosset på mig. Jeg sagde nemlig til hende, at jeg havde hørt noget om, at musikken på lørdag bliver leveret af en forhenværende sømand, der kommer og spiller sømandsmusik på en harmonika.

Normalt er Laura ikke blottet for humor, men det var hun bestemt i dette tilfælde. Det er vel nok, fordi hun længe har set frem til festen og set frem til noget moderne rockmusik i den stil, hun selvfølgelig i den alder holder mest af.

El-trommer

For hende skal det helst være el-trommer – altså elektriske trommer

Og den slags musik bliver normalt fremført på helt andre musikinstrumenter end lige netop harmonika. På indtrængende opfordring fra min kone har jeg derfor givet Laura min uforbeholdne undskyldning for bemærkningen, selv om jeg ærligt talt ikke selv mener, der er noget at undskylde.

Men her i dag, da jeg havde understreget overfor Laura, at det ikke var min mening at fornærme hende men blot lave lidt sjov med emnet, tøede hun trods alt op, så vi nu er gode venner igen.

Hun fortalte mig, at rygtet i ungdomsklubben siger, at de på lørdag til festen skal underholdes af et ganske populært boyband her fra byen. De unge knægte er endnu på amatørplan, men de unge mennesker ser meget op til dem.

Laura kunne således fortælle, at især trommeslageren er en meget eftertragtet fyr blandt de purunge piger. Han hedder Magnus, fortalte hun, og hun kender ham faktisk en lille smule, for de går i samme skole. Magnus er dog et par år ældre end Laura, men hun forsøger slet ikke at skjule, at han står som noget helt uopnåeligt for hende og for hendes jævnaldrende veninder.

Denne Magnus er efter sigende ikke nogen specielt flot fyr, men han er en ren virtuos på et trommesæt, og hvad gør det så, at man måske ikke har udseendet så meget med sig.

For os voksne kan det være lidt svært at følge disse pubertetsbørns tankegang, men på en måde er det da positivt i mine øjne, at det åbenbart er en ung fyrs evner på et eller andet område, der tæller mere end hans udseende.

Nu er min kone og jeg bare spændte på, hvordan Lauras første optræden til sådan en fest vil forløbe.

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.