Fyringsolien skal ud

En af min bekendte, Uffe, er en ukuelig fyr, som vist ikke lader sig slå ud af noget som helst. For nogle år siden mistede han sin kone gennem mere end 30 år, og det tog hårdt på ham i et stykke tid, men han bed tænderne sammen og sagde til sig selv, at livet jo altså skal gå videre.

Sidste år fik han sig så igen en dukkert, da det firma, hvor han har arbejdet på kontoret det meste af sit voksne liv, pludselig gik konkurs og sendte samtlige medarbejdere på gaden. Uffes muligheder for at få nyt arbejde indenfor sit fag så ikke ret gode ud, for hvem har lyst til at ansætte en ganske vist meget erfaren bogholder, når vedkommende nærmer sig de 60 år med hastige skridt.

Lastbiler

Men Uffe lod sig ikke gå på, han kiggede sig rundt og spekulerede på, hvad han havde lyst til. Han har altid haft en svaghed for lastbiler, så han gik straks i gang med at tage kørekort til sådan nogle. Og han var heldig, for mens han fik undervisning i at køre lastbil med farligt gods, blev han kontaktet af et olieselskab, som godt ville tilbyde ham et chaufførjob på prøve.

Uffe slog til med det samme, for jobbet går ud på at køre rundt med fyringsolie til både private kunder og virksomheder, og i Uffes øjne indebærer sådan et job nok ikke hårdt, fysisk arbejde, hvilket han helst ville undgå sin alder taget i betragtning.

Da jeg forleden dag talte med Uffe, var hans prøvetid som chauffør overstået, og han har fået fast ansættelse. Han strålede af glæde over sit arbejde, som han synes er særdeles givende, fordi han elsker at komme rundt til mange forskellige mennesker hver dag.

Stigende olie og gaspriser

Han fortalte, at han nyder de snakke med kunderne, som i de fleste tilfælde handler om de næsten altid stigende oliepriser, men Uffe får ikke på puklen af kunderne for det, og han er jo heller ikke den rigtige at rette sin kritik mod, for han har ikke den store indflydelse på de gældende fyringsolie priser, som selvfølgelig bestemmes af det verdensomspændende marked.

Som regel bliver samtalerne ret hurtigt drejet hen på noget andet, og der er ganske god tid til en hyggesnak med kunden, hvis der ellers er nogen hjemme, når jeg kommer med tankvognen, fortalte Uffe. Mange af hans kunder har fået eller er i gang med at undersøge priser på luft til vand varmepumper – og med god grund.

Han har også bidt mærke i, at folk generelt slet ikke forbinder oliepriserne med danske politikere, for der er helt tydeligt en klar bevidsthed om, at det ikke er noget, vores egne politikere har indflydelse på.

De fleste går selvfølgelig efter at få billig fyringsolie, men ifølge Uffe er der et stigende antal forbrugere, der indgår abonnementsaftaler med olieselskaberne. For det første giver den slags aftaler i mange tilfælde en debat på prisen, og for det andet er der jo en vis bekvemmelighed ved ikke selv at skulle holde øje med, om der er olie nok på tanken. For har man sådan en ordning, sørger olieselskabet selv for at fylde op i tide.

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.